ΚΕΡΚΥΡΑ: Πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Περίθεια με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος της Ένωσης Περιθειωτών. (Φώτο,Βίντεο) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ: Πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Περίθεια με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος της Ένωσης Περιθειωτών. (Φώτο,Βίντεο)

Φωτογραφία του χρήστη Symvolinews.Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Περίθεια
το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Περιβαλλοντικό Αθλητικό Σύλλογο Περίθειας.
Πλήθος κόσμου είχε την δυνατότητα να απολαύσει παραδοσιακά τραγούδια από την Ορχήστρα «Φαίακες» καθώς επίσης και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Περιθειωτών «Φίλλιπος Βλάχος».  Οι κοπέλες του χορευτικού υπο την επιμέλεια της δασκάλας χορού κ.Βιβής Μεταλληνού φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία  του Όρους ( Βελέσια ,ασπροβέλεσα,ζιπούνια ,καμιζιόλες,και μπροστούρες όπως παλιά) μάγεψαν το πλήθος. 
Την παραδοσιακή φορεσιά Όρους απέκτησε το Πολιτιστικό Σωματείο Ένωσης Περιθειωτών Φίλιππος Βλάχος και προσφέρει σε κάθε εκδήλωση του στο τμήμα του χορευτικού του. Ο κ. Σπύρος Πρεντούλης έκανε προσφορά για την αγορά πολυτίμων υφασμάτων και κλωστών, όπου παρήγγειλε ο ίδιος από την Κωνσταντινούπολη, τα οποία με την βοήθεια της παραδοσιακής τεχνίτριας κ. Σούλας έγιναν 20 γυναικείες και 3 ανδρικές παραδοσιακές φορεσίες Όρους. Το παραδείγμα του κ.Πρεντούλη ακολούθησαν και άλλοι κατοικοι της Περίθειάς οι οποίοι πρόσφεραν πόσα για την εργασία των παραδοσιακών φορεσιών.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Στις 4/8/2017 το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρει μέρος για πρώτη φορά στην ετήσια χορευτική συνάντηση στην Κασσιώπη.