Καιρός: Η «Μέδουσα» απειλεί την Αττική: Προσοχή! Πού θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Καιρός: Η «Μέδουσα» απειλεί την Αττική: Προσοχή! Πού θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα

Καιρός: Η «Μέδουσα» απειλεί την Αττική: Προσοχή! Πού θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμεναΚαιρός: Στο έλεος της κακοκαιρίας που φέρει το… όνομα «Μέδουσα» ολόκληρη η χώρα – Ακραία φαινόμενα θα πλήξουν σήμερα, Δευτέρα (17/07/2017) και την Αττική – Πού και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Σοβαρές καταστροφές σε καλλιέργειες άφησε πίσω της η «Μέδουσα», η οποία «χτύπησε» την Κυριακή τη δυτική Ελλάδα. Πολλές περιοχές «ντύθηκαν» σε λευκά, λόγω της ισχυρής χαλαζόπτωσης, ενώ στην Πάτρα μεγάλη τζαμαρία του κλειστού κολυμβητηρίου ΠΕΠΑΝΟΣ υποχώρησε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές δεκάδων αθλητών.
Σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων της ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» και την Αττική.
Πού και πότε θα εκδηλωθούν επικίνδυνα φαινόμενα
Στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά των βορείων Κυκλάδων. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα δυτικά. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 ως 28 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία-Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 μποφόρ και στις βορειότερες περιοχές 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων. Βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αύριο, Τρίτη (18/07) στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές το πρωί. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά. newsbomb.gr