Ιταλία: Τρίτος νεκρός στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε -Ερευνες για 5 αγνοούμενους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ιταλία: Τρίτος νεκρός στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε -Ερευνες για 5 αγνοούμενους

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/CESARE ABBATEΤρίτη σορό εντόπισαν οι διασώστες στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε στην πόλη Τόρε Ανουντσιάτα, κοντά στη Νάπολη, το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των πέντε ατόμων που αγνοούνται ακόμη. Νεκροί έχουν εντοπιστεί ένα ζευγάρι και ο 25χρονος γιος τους, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Αγνοούνται ένα ζευγάρι και τα παιδιά του, 8 και 11 ετών, όπως και μία 60χρονη η οποία ζούσε μόνη της.

Οι γείτονες δεν άκουσαν καμία έκρηξη, σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, παρά μόνο τον δυνατό κρότο της κατάρρευσης, όταν δύο από τους τέσσερις ορόφους του κτιρίου έπεσαν γύρω στις 06.30 το πρωί τοπική ώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι εμπορική αμαξοστοιχία διερχόταν από την περιοχή, με τις ραγές του σιδηροδρομικού δικτύου να εκτείνονται κατά μήκος του κτιρίου, λίγο πριν από την τραγωδία. Κάποιοι άλλοι μιλούν για εργασίες ανακαίνισης που βρίσκονταν σε εξέλιξη στους κάτω ορόφους. Κανένα ωστόσο σενάριο δεν θεωρείται προς το παρόν επικρατέστερο. Η εισαγγελία της Τόρε Ανουντσιάτα ξεκίνησε έρευνα.

Περίπου 30 πυροσβέστες, δεκάδες εθελοντές της πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης και συγγενείς των αγνοουμένων, αναζητούν ίχνη ζωής στα χαλάσματα. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των ερευνών.

«Είναι σαφές ότι επρόκειτο για ένα κτίριο που βρισκόταν σε κακή κατάσταση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης, Έντζο Ασκιόνε. iefimerida.gr