Γερμανία: Η αστυνομία τερμάτισε τη διαδήλωση εναντίον της G20 στο Αμβούργο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Γερμανία: Η αστυνομία τερμάτισε τη διαδήλωση εναντίον της G20 στο Αμβούργο

Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συμπλοκές με διαδηλωτές πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής των 20 πιό ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G20) στο Αμβούργο χθες, μετά τη σύντομη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

deetcpbxcaevs4lΗ Μέρκελ συναντήθηκε με τον Τραμπ για μία ώρα χθες το απόγευμα, αλλά λίγο μετά τη συνάντηση ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και αντικαπιταλιστών διαδηλωτών κοντά στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Στις συμπλοκές οι εκατοντάδες κουκουλοφόροι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες ύδατος και σπρέι πιπεριού για να τερματίσει τη διαδήλωση.

Στη διαδήλωση και σε συμπλοκές χθες βράδυ τραυματίστηκαν 75 αστυνομικοί, από τους οποίους τρεις διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, είπε η αστυνομία. Οι πιλότοι ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας τραυματίστηκαν στα μάτια όταν άγνωστοι τους στόχευσαν με λέιζερ, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και πέταξαν μπουκάλια σε συμπλοκές που κράτησαν έως τα μεσάνυχτα.

Οι διαδηλωτές υποδέχθηκαν τον Τραμπ και τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες που ήρθαν στο Αμβούργο για τη διμερή σύσκεψη φωνάζοντας "Καλώς ήρθατε στην Κόλαση!".

Η αστυνομία είχε προβλέψει περίπου 100.000 διαδηλωτές στην πόλη-λιμάνι, περιμένοντας ότι περίπου 8.000 από αυτούς σκόπευαν να δημιουργήσουν βίαια επεισόδια. Τουλάχιστον 13.000 διαδηλωτές προστέθηκαν στην κύρια διαδήλωση χθες, μεταξύ των και περίπου 1.000 μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι αναρχικοί, είπε η αστυνομία. Έως και 20.000 αστυνομικοί έχουν κληθεί στο Αμβούργο από διάφορα μέρη της Γερμανίας

Μετά τον Τραμπ, η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος επέκρινε τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα για την απόρριψη του σχεδίου του να βγάλει λόγο σε Τούρκους που ζουν στη Γερμανία εκτός πλαισίου της συνόδου κορυφής.

Η γερμανική αστυνομία αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής να τερματίσει κινητοποίηση εναντίον της συνόδου της ομάδας των G20 μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν με διαδηλωτές. Οι αρχές άρχισαν να διαλύουν το συγκεντρωμένο πλήθος, που υπολογίζεται σε πάνω από 12.000 άτομα, χρησιμοποιώντας πίδακες νερού.
«Δόθηκε τέλος στη διαδήλωση», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία, άνδρες της οποίας συγκρούστηκαν προηγουμένως με αρκετές εκατοντάδες κουκουλοφόρους που τους πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση.