Φλόριντα: 80 άτομα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και έσωσαν κολυμβητές που κινδύνευαν να πνιγούν [εικόνες] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Φλόριντα: 80 άτομα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και έσωσαν κολυμβητές που κινδύνευαν να πνιγούν [εικόνες]

Φλόριντα: 80 άτομα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και έσωσαν κολυμβητές που κινδύνευαν να πνιγούν [εικόνες]Οι ήρωες της ημέρας έγιναν περίπου 80 άτομα σε παραλία στη Φλόριντα, που σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, για να βοηθήσουν κολυμβητές που κινδύνευαν να πνιγούν, εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων.

Ξαφνικά, άτομα που ήταν στην παραλία το Σάββατο άκουσαν κάποιους να καλούν σε βοήθεια. Στην αρχή, πίστεψαν ότι επρόκειτο για επίθεση καρχαρία. Κατάλαβαν όμως γρήγορα ότι τους είχε παρασύρει το ρεύμα. Μέσα σε λίγα λεπτά, κόσμος μαζεύτηκε για να βοηθήσει. Δεκάδες άτομα πιάστηκαν από τα χέρια και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, για να φτάσουν τους 9 κολυμβητές που κινδύνευαν, οι 6 μέλη της ίδιας οικογένειας.

Μία 67χρονη, που ήταν ανάμεσα σε εκείνους που τους παρέσυραν τα ρεύματα, υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται, σε σταθερή κατάσταση. Μαζί της, στα ανοιχτά, ήταν τα δύο εγγόνια της, 8 και 11 ετών, που οι πολίτες έβγαλαν πρώτα από τη θάλασσα. Χρειάστηκαν μία ώρα μέχρι να καταφέρουν να τους σώσουν όλους.

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις διαφορετικούς ανθρώπους να αναλαμβάνουν δράση για να βοηθήσουν άγνωστους. Ανθρωποι που δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον πιάστηκαν από τα χέρια, σε μία σειρά στο νερό, για να τους φτάσει», δήλωσε στο BBC η Τζέσικα Σίμονς, από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν, μαζί με τον σύζυγό της.

Η Ροσαλίντ Μπέκτον, που έκανε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στη γυναίκα που έπαθε έμφραγμα, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες εκείνη την ώρα στην παραλία. «Είδα πολλούς γενναίους πολίτες να ρισκάρουν τη ζωή τους για να σχηματίσουν αυτή την ανθρώπινη αλυσίδα», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της περιοχής δήλωσε στον Guardian ότι δύο αξιωματικοί ήταν παρόντες στην παραλία και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει στο νερό, γιατί φοβούνταν ότι θα τους παρασύρουν και εκείνους τα ρεύματα. Κλήθηκε σκάφος για τη διάσωση, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο, οι πολίτες είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία την ηρωική προσπάθειά τους.