Πρόσθετη διορία 48 ωρών από τη Σαουδική Αραβία στο Κατάρ για να απαντήσει στο τελεσίγραφο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πρόσθετη διορία 48 ωρών από τη Σαουδική Αραβία στο Κατάρ για να απαντήσει στο τελεσίγραφο

SAUDI ARABIA QATARΗ Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε το Κουβέιτ, το οποίο διαμεσολαβεί στην κρίση με το Κατάρ, να παρατείνουν για 48 ώρες το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στη Ντόχα για να απαντήσει θετικά σε έναν κατάλογο με 13 απαιτήσεις που διατύπωσαν.

Σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση την οποία μετέδωσε το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος δέχθηκαν να παραταθεί το τελεσίγραφο μετά την ανακοίνωση του Κατάρ ότι θα στείλει σήμερα, Δευτέρα, στον εμίρη του Κουβέιτ την απάντησή του στις απαιτήσεις τους — ανάμεσα στις οποίες είναι να ανασταλεί η λειτουργία του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, να κλείσει μια στρατιωτική βάση όπου σταθμεύουν δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς και να υποβαθμιστούν οι σχέσεις ανάμεσα στη Ντόχα και το Ιράν.

Στο μεταξύ οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν θα συναντηθούν στο Κάιρο την Τετάρτη για να συζητήσουν την κρίση που έχει ξεσπάσει με το Κατάρ.

«Κατόπιν πρόσκλησης του υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, θα γίνει μια συνάντηση (...) των υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν στο Κάιρο την Τετάρτη 5η Ιουλίου για να συζητηθεί η εξελισσόμενη κατάσταση όσον αφορά τις σχέσεις με το Κατάρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ Άχμεντ Αμπού Ζέιντ.

Οι τέσσερις χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις και επέβαλαν ταξιδιωτικούς και οικονομικούς περιορισμούς στο Κατάρ τον περασμένο μήνα, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι υποστηρίζει «την τρομοκρατία» και αποτελεί σύμμαχο του Ιράν στην περιοχή του Κόλπου. Το Κατάρ απορρίπτει τις κατηγορίες. huffingtonpost.gr