Ο Τραμπ φέρνει σε νέα ύψη την κόντρα με τα ΜΜΕ με επίθεση-τάκλιν στο CNN - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Ο Τραμπ φέρνει σε νέα ύψη την κόντρα με τα ΜΜΕ με επίθεση-τάκλιν στο CNN

AP Photo/Carolyn KasterΟ Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τα άκρα την αντιπαράθεσή του με τα μέσα ενημέρωσης, μετά το video που ανέβασε την Κυριακή στο Twitter βίντεο και τον που τον απεικονίζει να αρπάζει, να ρίχνει στο έδαφος και χτυπά έναν άνδρα που έχει για κεφάλι το σήμα του ενημερωτικού δικτύου CNN.

Το βίντεο αναρτήθηκε την ώρα που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρητικά προετοιμαζόταν για τη σύνοδο κορυφής του G20 που θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα στο Αμβούργο και για σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Ζινπίνγκ.

Άμεση ήταν η απάντηση του CNN: «Είναι μία στενάχωρη μέρα όταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ενθαρρύνει τη βία εναντίον δημοσιογράφων. Αντί να ετοιμάζεται για το ταξίδι του στο εξωτερικό ή να ασχολείται με το [Ρεπουμπλικανικό] νομοσχέδιο για την φαρμακοϊατρική περίθαλψη, συμπεριφέρεται με τρόπο παιδικό, πολύ κατώτερο από την αξιοπρέπεια του αξιώματός του. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Θα πρέπει κι αυτός να συνεχίσει να κάνει τη δική του».
Ο Τραμπ έχει επικρίνει πολλές φορές στο παρελθόν το CNN, όμως η κόντρα κορυφώθηκε πριν λίγες ημέρες, όταν το δίκτυο απέσυρε από τον ιστότοπό του δημοσίευμα που αφορούσε έναν σύμβουλο του προέδρου, καθώς παραδέχτηκε ότι οι πληροφορίες δεν είχαν περάσει ελέγχους ακρίβειας. Τρείς ανώτεροι δημοσιογράφοι της ερευνητικής ομάδας του CNN παραιτήθηκαν για το ατόπημα.

Η επίθεση του πλανητάρχη στον Τύπο συνεχίστηκε λίγες ώρες αφού τουίταρε το επίμαχο video, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την επικείμενη εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου.

«Τα ψεύτικα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας σωπάσουν αλλά δεν θα τους αφήσουμε», είπε. «Τα ψεύτικα μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν μας μας σταματήσουν από το να [κερδίσουμε] τον Λευκό Οίκο, αλλά εγώ είμαι πρόεδρος κι αυτοί δεν είναι».

Οι επιθέσεις Τραμπ στα ΜΜΕ έρχονται τη στιγμή που οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που στηρίζει, όπως η αντικατάσταση του συστήματος περίθαλψης Obamacare, μετά βίας προχωρούν στο Κογκρέσο, και το ποσοστό αποδοχής του βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά για έναν πρόεδρο που μόλις συμπλήρωσε έξι μήνες θητείας. Παράλληλα, ο προεκλογική του εκστρατεία εξετάζεται για τυχόν υπόγειες σχέσεις με τη Ρωσία.

Κόντρα που εξελίσσεται σε σίριαλ

Όλα αυτά έρχονται στον απόηχο της δριμύτατης και προσωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε ο κ. Τραμπ τις προηγούμενες ημέρες στους δύο παρουσιαστές της ενημερωτικής εκπομπής «Morning Joe» του MSNBC, Τζο Σκάρμπορο και Μίκα Μπρεζίνσκι, όπου έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι είχε δει την κ. Μπρεζίνσκι να «αιμορραγεί άσχημα» από λίφτινγκ στο πρόσωπο.

Οι προσβολές του κ. Τραμπ προκάλεσαν κατακραυγή ακόμα και στις τάξεις του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρόεδρος υπεραμύνθηκε της συμπεριφοράς του και της χρήσης του Twitter για να στείλει να επιθετικά μηνύματά του, αντιτείνοντας ότι έχει βρει τον τρόπο να επικοινωνεί με τους οπαδούς του με την αμεσότητα που επιτρέπει τεχνολογικά η εποχή μας.

«Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κάνω δεν είναι προεδρική – είναι προεδρική για τη σύγχρονη εποχή. Ας κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά», τιτίβισε το Σάββατο ο κ. Τραμπ. skai.gr