Πάλι το χέρι στην τσέπη! Με χρεώσεις οι συναλλαγές στα γκισέ των τραπεζών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πάλι το χέρι στην τσέπη! Με χρεώσεις οι συναλλαγές στα γκισέ των τραπεζών

Είστε από αυτούς που επιμένετε να πληρώνεται τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους στα γκισέ των τραπεζών και όχι ηλεκτρονικά; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε αφού με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν στο εξής από την τσέπη τους τα τραπεζικά έξοδα αν θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους στα γκισέ των τραπεζών.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Πιτσιλή, δωρεάν θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές οι πληρωμές φόρων μόνο μέσω διαδικτύου ή των ATM και των τραπεζικών καρτών.

Μάλιστα ειδική εξαίρεση θα ισχύσει για τους ηλικιωμένους και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και μόνο για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα και θα έχει εφαρμογή εντός πέντε ημερών από τη δημοσίευσή της στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Αναλυτικά, οι πληρωμές φόρων που θα γίνονται χωρίς έξτρα χρεώσεις σε τράπεζες και ΕΛΤΑ είναι:

Όλες οι πληρωμές φόρων μέσω web banking
Όλες οι πληρωμές φόρων μέσω ΑΤΜ
Όλες οι πληρωμές που γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες (εφόσον τις δέχονται)
Πληρωμές Φόρου Εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ σε γκισέ τραπεζών, αν και εφόσον όμως αφορούν ηλικιωμένα άτομα (άνω των 70 ετών) ή και κατοίκους παραμεθορίων περιοχών. Παραμεθόριες περιοχές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θεωρούνται ολόκληροι οι νομοί Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Xίου, Σάμου, Δωδεκανήσου και ζώνη 20 χιλιομέτρων από τη μεθοριακή γραμμή των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Kαστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Kιλκίς, Σερρών και Δράμας. star.gr