Ζάκυνθος: «Ήρθαμε για διακοπές, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι», λένε οι Σέρβοι κατηγορούμενοι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ζάκυνθος: «Ήρθαμε για διακοπές, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι», λένε οι Σέρβοι κατηγορούμενοι

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 22ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΛΑΓΑΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Δύο από τους Σέρβους που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του άτυχου αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά της Ζακύνθου, ζητούν συγγνώμη από την οικογένειά του.

Οι Ν.Ρ. και Ι.Μ., οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, δηλώνουν συντετριμμένοι από το γεγονός και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το θύμα.

Οι δύο Σέρβοι, μίλησαν στην εφημερίδα «Ειδήσεις» για τα δευτερόλεπτα που άλλαξαν τη ζωή τους.
«Ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές και όχι για να σκοτώσουμε. Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντος, από τον αμερικανικό λαθό και από την ελληνική πολιτεία. Είμαστε συντετριμμένοι. Για μια ή δύο κλοτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο. Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Δεν είχαμε πρόθεση να αφαιρέσουμε τη ζωή του άτυχου νεαρού», τονίζουν οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 18,5 ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι δύο φίλοι ετοιμάζονταν από Σεπτέμβριο να εγγραφούν σε πανεπιστήμιο της χώρας τους. Ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές μάλιστα, και οι δύο είχαν συμφωνήσει να μεταγραφούν σε ομάδα της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στην εφημερίδα, οι δύο κατηγορούμενοι για φόνο, είχαν σαν στόχο να εμποδίσουν το θύμα από το να διαφύγει μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο μπαρ του Λαγανά.

«Εμπλακήκαμε σε μια συμπλοκή και καταλήξαμε στη φυλακή. Όταν κλοτσήσαμε το θύμα, δεν σημαδέψαμε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Τα χτυπήματα ήταν τυχαία. Ό,τι συνέβη ήταν μέσα σε λίγα δευτερόπλεπτα, υποστηρίζουν και συμπληρώνουν «είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι, δηλώνουν.

Προφυλακίστηκαν οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι για το θάνατο του Αμερικανού τουρίστα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας Ζακύνθου οι πρώτοι πέντε από τους συνολικά εννέα κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον, στον Λαγανά

Πρόκειται για έναν 34χρονο Έλληνα, έναν 32χρονο Βρετανό υπήκοο Σερβικής καταγωγής καθώς και τρεις ακόμη υπηκόους Σερβίας.

Σήμερα το πρωί (13/07) θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί με την απολογία των υπόλοιπων τεσσάρων φερόμενων ως δραστών.
Το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο και κάνει λόγο όχι απλά για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για συναπόφαση να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή, κάτι που μπορεί να επισύρει ακόμα και την ποινή των ισοβίων, σύμφωνα με το imerazante.gr.