Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας: Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στη διάθεση των πολιτών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας: Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στη διάθεση των πολιτών

Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας: Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στη διάθεση των πολιτώνΜε τέσσερις νέους πεζόδρομους που δόθηκαν σήμερα για χρήση, προχωρά η αποκατάσταση του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.

Στόχος του δήμου είναι η μετατροπή του εμπορικού τριγώνου σε ένα τρίγωνο - πρότυπο, με αναβάθμιση των αστικών υποδομών, που θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο, καθώς και με νέα αντίληψη για τη στάθμευση, τον δημόσιο χώρο, τα ωράρια τροφοδοσίας και αποκομιδής, και το γκράφιτι. 

Τη μεγάλη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Σήμερα παραδόθηκαν οι πεζοδρομήσεις των οδών Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβας. 

Από τον περασμένο Απρίλιο έχουν αποδοθεί σταδιακά στους πεζούς άλλοι τέσσερις δρόμοι που έως σήμερα ήταν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά, κατειλημμένοι από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για τις οδούς Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος και Καρόρη. 

Επίσης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων έχουν ήδη καθαριστεί από μουτζούρες και γκράφιτι, προσόψεις συνολικού εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων. 

«Μιλάμε για μια περιοχή με πάρα πολλές δυνατότητες. Θέλουμε να τονώσουμε τον εμπορικό χαρακτήρα της, με την αναβάθμιση των αστικών υποδομών αλλά και με την επιβολή κανόνων στη λειτουργία του. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα, δεν θα γίνει διασκεδαστήριο η περιοχή, δεν θέλουμε μονοθεματική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε να επιστρέψει η κατοικία και να τονωθεί ο εμπορικός χαρακτήρας του Εμπορικού Τριγώνου, να κάνουμε ένα τρίγωνο - πρότυπο», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.  sport-fm.gr