Σεισμός 5,3 βαθμών στην Ιεράπετρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Σεισμός 5,3 βαθμών στην Ιεράπετρα

Σεισμός 5,3 βαθμών στην ΙεράπετραΣε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιεράπετρας, εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 5,3 βαθμών που σημειώθηκε τη νύχτα (23:30).

Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας».

Καμία απολύτως αναφορά για ζημιές δεν έχει γίνει ως τώρα στην Πυροσβεστική: αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, πύραρχος Γιάννης Μαραγκάκης.

Έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή με δονήσεις της τάξης των 3,8 και 3,5 βαθμών.

Ο κύριος σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος -10χλμ- με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη.

Όπως μετέδωσε το Cretapost, η μετασεισμική ακολουθία έκανε αρκετούς Κρητικούς να παραμείνουν έξω από τις κατοικίες τους, σε υπαίθριους χώρους μέχρι τα ξημερώματα.

Μάλιστα όλοι επεσήμαναν τη μεγάλη διάρκεια του σεισμού, νιώθοντας για αρκετά δευτερόλεπτα τη γη να σείεται κάτω από τα πόδια τους.