Πόσα πληρώνει η Google όσους βρίσκουν κενά ασφαλείας στο Android; - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Πόσα πληρώνει η Google όσους βρίσκουν κενά ασφαλείας στο Android;

android securityΜε το πρόγραμμα Android Security Rewards (ASR), η Google πληρώνει όσους βρίσκουν κενά ασφαλείας στο Android και τα αναφέρουν στην ίδια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από 2 περίπου χρόνια και οι αμοιβές σε όσους βρίσκουν τα “κακώς κείμενα” του Android εξαρτάται από το είδος της ευπάθειας.

Σύμφωνα όμως με την Google ο μέσος όρος πληρωμής ανά άτομο είναι τα 2150 δολάρια για κάθε αναφορά. Επιπλέον, δεκάδες ερευνητές έχουν λάβει πληρωμές 10.000 δολαρίων και άνω, τα τελευταία δυο χρόνια.

Συνολικά η Google έχει πληρώσει πάνω από 1.5 εκατ. δολάρια σε ομάδες και μεμονωμένα άτρομα που έχουν συμβάλει με τις αναφορές κενών ασφαλείας στο Android.

Όσοι κατάφεραν να ανακαλύψουν κενά που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια του Android, όπως απομακρυσμένες ελεγχόμενες επιθέσεις, οι τιμές ανεβαίνουν στα 150.000- 200.000 δολάρια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ASR είναι αυτό που προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Google για να δίνει τα μηνιαία security updates στους χρήστες Android συσκευών. techblog.gr