Facebook: Σχεδιάζει να δημιουργήσει «εχθρικό περιβάλλον» για τους τρομοκράτες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Facebook: Σχεδιάζει να δημιουργήσει «εχθρικό περιβάλλον» για τους τρομοκράτες

Το Facebook ανέφερε ότι θέλει να καταστήσει την πλατφόρμα του «εχθρικό περιβάλλον» για τους τρομοκράτες, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή επτά ανθρώπων και ώθησε την Πρωθυπουργό Theresa May να ζητήσει δράση από τις εταιρείες του διαδικτύου.

Η May απηύθυνε έκκληση για αναμόρφωση της στρατηγικής που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος για διεθνή ρυθμιστική παρέμβαση στο διαδίκτυο, λέγοντας πως οι μεγάλες εταιρείες του ίντερνετ φέρουν εν μέρει ευθύνη επειδή παρέχουν χώρο να αναπτυχθεί η ακραία ιδεολογία.

Την Κυριακή το Facebook ανακοίνωσε ότι καταδικάζει τις επιθέσεις στο Λονδίνο.

Θέλουμε το Facebook να είναι εχθρικό περιβάλλον για τους τρομοκράτες, ανέφερε Simon Milner, Διευθυντής Πολιτικής του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

«Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό τεχνολογίας και χειρωνακτικών ελέγχων, εργαζόμαστε εντατικά για να αφαιρέσουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα μας, με το που γίνει αντιληπτό -και εάν συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μια έκτακτη κατάσταση που συνεπάγεται άμεση βλάβη στην ασφάλεια κάποιου, θα ενημερώσουμε τις αρχές», είπε. patrastimes.gr