Σε επέμβαση θα υποβληθεί ο Στ. Θεοδωράκης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σε επέμβαση θα υποβληθεί ο Στ. Θεοδωράκης

«Ο Στ. Θεοδωράκης θα επιστρέψει σύντομα στα πολιτικά και κοινοβουλευτικά του καθήκοντα», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.Στο χειρουργείο θα εισαχθεί σήμερα το πρωί ο Στ. Θεοδωράκης για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που εμφανίστηκε στην υγεία του τον τελευταίο καιρό. Οπως ανακοίνωσε αργά χθες το Ποτάμι, «ο Στ. Θεοδωράκης εισήχθη απόψε (σ.σ. χθες βράδυ) σε νοσοκομείο της Αθήνας για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αφαιρεθεί αντιμετωπίσιμη νεοπλασία με την οποία διαγνώστηκε».

Κατά πληροφορίες της «Κ», η επέμβαση που θα γίνει στο Metropolitan είχε προγραμματιστεί ήδη από τις προηγούμενες εβδομάδες και αφορά την αφαίρεση ενός νεοπλάσματος (όγκου) στην κάτω κοιλία το οποίο διαγνώστηκε σε αρχικό στάδιο προ διμήνου στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας (ΓΝΑ). Ο δε λόγος που επελέγη το Metropolitan για να γίνει η επέμβαση είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, γιατί το ρομποτικό μηχάνημα που απαιτείται για την εξειδικευμένη αυτή χειρουργική πράξη δεν υπήρχε διαθέσιμο σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε ήδη ενημερώσει γι’ αυτή την εξέλιξη όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του, χωρίς να τους κρύψει ότι η επέμβαση αφορά την αφαίρεση ενός μικρού καρκινικού όγκου, όπως και τη διαβεβαίωση των γιατρών ότι το πρόβλημα στην υγεία του είναι πλήρως αντιμετωπίσιμο. «Θα επιστρέψει πολύ σύντομα στα πολιτικά και κοινοβουλευτικά του καθήκοντα μόλις του το επιτρέψουν οι θεράποντες γιατροί του», έλεγαν χθες συνεργάτες του, κάτι που είπε κι ο ίδιος στους βουλευτές του, δηλώνοντας αισιόδοξος για το αίσιο τέλος αυτής της αδόκητης προσωπικής του περιπέτειας, για να λάβει βέβαια τις ευχές όλων για γρήγορη ανάρρωση.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ύστερα από αυτή τη σύντομη ενημέρωση στην Κ.Ο. και στο Πολιτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν εκτενώς χθες όλες οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, όπως και οι επόμενες κινήσεις του Ποταμιού βάσει του αποτελέσματος του Eurogroup, το οποίο ο κ. Θεοδωράκης προεξόφλησε ότι θα κλείσει επιτέλους την αξιολόγηση προκειμένου η χώρα να λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος. Και ενόψει αυτού του ενδεχομένου εκφράστηκε η κοινή διαπίστωση ότι η χώρα πλήρωσε αναιτίως και πολύ ακριβά τις δήθεν διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα, οι οποίες εντέλει επέφεραν πολύ πιο δυσμενή για την οικονομία μέτρα, απ’ αυτά που θα συμφωνούνταν αν η κυβέρνηση είχε τη στοιχειώδη προνοητικότητα να κλείσει την αξιολόγηση προ εξαμήνου ή ακόμη και προ έτους.