Εκεί θα κριθεί η παραμονή του Ηρακλή - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Εκεί θα κριθεί η παραμονή του Ηρακλή

Εκεί θα κριθεί η παραμονή του ΗρακλήΚέρδισε την πρώτη δικαστική μάχη, αλλά έχει ακόμα μία να δώσει ο Ηρακλής πριν πανηγυρίσει την οριστική του παραμονή
Μολονότι ο Ηρακλής δικαιώθηκε στην υπόθεση Πουρτουλίδη από το Διαιτητικό Δικαστήριο και πήρε πίσω τους βαθμούς  που του αφαιρέθηκαν, για την Super League εξακολουθεί να είναι υποβιβασμένος.

Η διοργανώτρια αρχή που με βάση το σκεπτικό του Διαιτητικού είναι εκτεθειμένη για την απόφασή της περί μη νόμιμης εξόφλησης του Πουρτουλίδη , η οποία κρίθηκε μη νόμιμη στο δικαστήριο της ΕΠΟ καθώς αποδείχθηκε ότι ο παίκτης πράγματι έχει εξοφληθεί, θεωρεί ότι ο Ηρακλής είναι οριστικά πεσμένος λόγω αδειοδότησης.

Συγκεκριμένα, η Super League υποστηρίζει ότι από την στιγμή που ο Γηραιός δεν πήρε άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα, καταλαμβάνει την τελευταία θέση, όπου και θα τον τοποθετήσει όταν επικυρωθεί η βαθμολογία.

Η εξέλιξη αυτή κρατάει τον Λεβαδειακό στην Super League, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι η παραμονή του Ηρακλή θα κριθεί σε μια ακόμα –και τελευταία- δικαστική μάχη που θα δώσει.

Κι αυτό διότι, οι Θεσσαλονικείς έχουν προσφύγει ξανά στο Διαιτητικό Δικαστήριο όπου και θα παίξουν τα ρέστα τους έχοντας ως υπερασπιστική γραμμή το εξής: Πως ενώ η απόφαση υποβιβασμού για τη μη αδειοδότηση εγκρίθηκε από το ΔΣ της διοργανώτριας και επικυρώθηκε από την ΕΠΟ, δεν προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό.

Εκεί θα πατήσει το νομικό τμήμα του Ηρακλή για να σώσει την παρτίδα που θεωρεί ότι η μόνη κύρωση που μπορεί να επιβληθεί είναι ο περιορισμός στις μεταγραφές.

Από την πλευρά της Super League, ισχυρίζονται πως η απόφαση του ΔΣ του Συνεταιρισμού είναι αρκετή για να εφαρμοστεί η ποινή υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης και όλα θα κριθούν ξανά στο Διαιτητικό.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρέμβαση του Λεβαδειακού στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μπάσιμο του Άρη που αναμένεται να ζητήσει να πάρει τη θέση του Ηρακλή ως τρίτος της Football League σε περίπτωση υποβιβασμού.