Αντεπίθεση Τραμπ: Είμαστε υπό πολιορκία. Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αντεπίθεση Τραμπ: Είμαστε υπό πολιορκία. Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε ότι τα κατεστημένα συμφέροντα στην Ουάσινγκτον είναι εναντίον του.
"Είμαστε υπό πολιορκία. Αλλά θα βγούμε μεγαλύτεροι και καλύτεροι και δυνατότεροι από ποτέ", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία που εκφώνησε την Πέμπτη σε μια συγκέντρωση Ευαγγελικών Χριστιανών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι τα κατεστημένα συμφέροντα στην Ουάσινγκτον είναι εναντίον του αλλά "δεν θα κάνουμε πίσω από το να πράξουμε το σωστό".
"Ξέρουμε πώς να πολεμάμε και ποτέ δεν θα παραδοθούμε", συνέχισε λέγοντας ότι "θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε".
"Έχω έναν στόχο: να αγωνιστώ πρώτα για τους Αμερικανούς και την Αμερική. Οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες δεν θα ξεχαστούν ποτέ ξανά. Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ" συνέχισε στην ομιλία του που θύμιζε τη ρητορική της προεκλογικής εκστρατείας του.
'Ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ψεύτης'
Ο Ντόναλντ Τραμπ "δεν είναι ψεύτης", διαβεβαίωσε μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά την ακρόαση του Τζέιμς Κόμεϊ, του πρώην επικεφαλής του FBI ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.
"Μπορώ να δηλώσω μετά βεβαιότητος ότι ο πρόεδρος δεν είναι ψεύτης και, ειλικρινά, αισθάνομαι προσβεβλημένη από αυτήν την ερώτηση", είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων –μακριά όμως από τις τηλεοπτικές κάμερες– που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ διεξάγονται δίκαια και ότι προστατεύονται από τις παρεμβάσεις οποιουδήποτε. "Ο πρόεδρος αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τις εκλογές", τόνισε.
Κατά την ενημέρωση, η Σάντερς βεβαίωσε επίσης ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συνεχιστούν μέχρι να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία.
Ο δικηγόρος του Τραμπ αμφισβητεί τον Κόμεϊ
Ο Μαρκ Κάσοβιτς, νομικός εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης ποτέ δεν είπε στον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ ότι «χρειάζομαι αφοσίωση, περιμένω αφοσίωση», τονίζοντας ότι ο Τραμπ ποτέ δεν διέταξε είτε πρότεινε «τυπικώς ή ουσιαστικώς» στον Κόμεϊ να σταματήσει να ερευνά τον οποιοδήποτε, όπως τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν.
Ο Κάσοβιτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI στην Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, τόνισε ότι η ακρόαση του Κόμεϊ θεμελίωσε ότι ο Τραμπ δεν βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για σύμπραξη με Ρώσους αξιωματούχους ή για απόπειρα παρακώλυσης της έρευνας του FBI.
Κατηγόρησε τον Κόμεϊ για διαρροές «εμπιστευτικών συνομιλιών» με τον Τραμπ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. news247.gr