Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της ΟΡΓΗΣ! Βρώμα και δυσωδία σε όλη τη χώρα – Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ της ΟΡΓΗΣ! Βρώμα και δυσωδία σε όλη τη χώρα – Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Εκρηκτική αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες η κατάσταση στην Αθήνα και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας με μια υγειονομική βόμβα μεγατόνων να είναι έτοιμη να εκραγεί όσο οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ο καύσωνας είναι προ των πυλών.
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε τα απορριμματοφόρα να παραμείνουν εκτός κυκλοφορίας κι έτσι να μην μαζευτούν τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους, μέχρι να δοθεί οριστική λύση για τους συμβασιούχους.
Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας, ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ και η αποχή από κάθε είδους υπερωριακή απασχόληση.
Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου μάλιστα οι εργαζόμενοι στους Δήμους δίνουν νέο ραντεβού στην πλατεία Καραϊσκάκη,όπου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας.
Την Τρίτη και την Τετάρτη, 27 και 28 Ιουνίου θα συνεχιστεί η κατάληψη των αμαξοστασίων των Δήμων, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η διεύρυνση των καταλήψεων ανάλογα με τις ιδιομορφίες κάθε Δήμου.
Στις 29 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Σαν να μην έφταναν αυτά, οι δήμαρχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για το οριστικό ή όχι κλείσιμο των Δήμων, αν το υπουργείο δεν δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων, σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου.
Χθες μάλιστα μετά από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη,οι δήμαρχοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζουν πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους και για την οριστική του λύση του αποκλειστική ευθύνη φέρει το υπουργείο.
«Ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίησή τους. Επίσης, για τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. υπουργός διακοπή της εργασιακής τους σχέσης, υπεύθυνοι είναι όσοι παρέτειναν τις συμβάσεις των εργαζομένων αυτών με αντισυνταγματική, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, νομοθετική ρύθμιση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. star.gr