30 χρόνια από τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

30 χρόνια από τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987!

Κυριακή 14/6/1987: Ένα απίστευτο κατόρθωμα, ένα υπέροχο παραμύθι... Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ ολοκλήρωσε την 14η του Ιουνίου την μεγάλη έκπληξη. Πραγματοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην Ιστορία του παγκόσμιου Αθλητισμού και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό μετά από έναν αξέχαστο τελικό απέναντι στους «ανίκητους» Σοβιετικούς με 103 - 101 (κανονικός αγώνας 89-89). Από τότε, το μπάσκετ μπήκε στα Ελληνικά σχολεία και στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Είναι, η μέρα που το άθλημα γιγάντωσε στην χώρα μας

Στην τελευταία επίθεση της αναμέτρησης, ο Μέμος Ιωάννου αστοχεί σε σουτ, αλλά ο Αργύρης Καμπούρης ως από μηχανής θεός αρπάζει το επιθετικό ριμπάουντ και κερδίζει το φάουλ που τον στέλνει στις βολές. Ο τίμιος γίγαντας κάνει την προσωπική του υπέρβαση και ευστοχώντας με ολύμπια ψυχραιμία και στις δύο βολές δίνει προβάδισμα στην ελληνική ομάδα λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι Σοβιετικοί κάνουν βιαστικά την επαναφορά, το τρίποντο του Γιοβάισα με την εκπνοή βρίσκει… δοκάρι και η Ελλάδα στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Θυμηθείτε το βίντεο του αγώνα σε περιγραφή του αείμνηστου Φίλιππου Συρίγου

Οι πόντοι της ελληνικής ομάδας: Γκάλης 40, Γιαννάκης 10, Καμπούρης 10, Ρωμανίδης 3, Φασούλας 12, Ιωάννου 8, Χριστοδούλου 10, Φιλίππου, Ανδρίτσος.