Ένα αποτύπωμα 21 χρόνια μετά οδήγησε εκ νέου στο εδώλιο τον αποκαλούμενο «δράκο των ασανσέρ» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ένα αποτύπωμα 21 χρόνια μετά οδήγησε εκ νέου στο εδώλιο τον αποκαλούμενο «δράκο των ασανσέρ»

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

Είκοσι ένα χρόνια μετά την δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στο Λυκαβηττό, ένα αποτύπωμα στο αυτοκίνητό του οδήγησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έναν παλιό γνώριμο των αρχών. Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «δράκο των ασανσέρ» που καταδικάστηκε σε 179 χρόνια για βιασμούς σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997.

Ο λεγόμενος «δράκος των ασανσέρ», σύμφωνα με την κατηγορία, τα ξημερώματα της 13ης Μαΐου 1996 σκότωσε τον 21χρονο Νικήτα Κορωνιό. Το μοιραίο βράδυ ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακολουθούσε ζευγάρια στο λόφο του Λυκαβηττού. Ο 21χρονος είχε μόλις θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό του όταν αντιλήφθηκε πως παρακολουθούσαν τον ίδιο και την φίλη του τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο, ακολούθησε συμπλοκή και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε νεκρός χτυπημένος από μαχαίρι.

«Είμαι αθώος»

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου και ισχυρίστηκε πως ουδέποτε πήγε στον Λυκαβηττό. «Δεν ξέρω πως βρέθηκε το ίχνος. Έχω μπει φυλακή τόσες φορές συνεχόμενα. Θα το είχαν βρει σε κομπιούτερ. Ήμουν σε άδεια και πήγα σε αστυνομικό τμήμα και μου λένε μη φύγεις, έχεις υπόθεση» είπε. «Ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στην αστυνομία από το 1990. Πρέπει να εξηγήσει πώς ακούμπησε εκείνο το αμάξι 19 χρόνια πριν! Είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει διαφορά στις περιγραφές των μαρτύρων. Όλοι λένε για ψηλό, λεπτό και αλλοδαπό. Δεν ταιριάζουν οι περιγραφές» σχολίασε η συνήγορος του για να ακούσει τον αντίλογο από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια ο οποίος υπογράμμισε: «Η αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό του 2004, με καθυστέρηση μεν αλλά χωρίς αμφισβήτηση, το αποτύπωμα που βρέθηκε είναι του κατηγορουμένου. Ο δράστης ήταν ηδονοβλεψίας. Είτε μόνος είτε με παρέα. Στο Λυκαβηττό συχνάζουν δεκάδες ανώμαλοι. Μπορεί να είδαν άλλους. Ο κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για όλο τον ποινικό κώδικα. Κυρίως για ληστείες και βιασμούς».

«Απόβρασμα»

Φανερά ταραγμένος ο πατέρας του θύματος την ώρα που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα απευθύνθηκε στον κατηγορούμενος και του φώναξε: «απόβρασμα». Η κοπέλα του 21χρονου, που είδε το φονικό μπροστά στα μάτια της, επιχείρησε να φέρει στη μνήμη της τα δραματικά λεπτά εκείνης της βραδιάς αλλά και τις αγωνιώδεις προσπάθειες της να καλέσει σε βοήθεια. «Έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω να επιβιώσω κι εγώ» είπε στους δικαστές με δυσκολία. «Ήμασταν εκεί όπως δεκάδες ζευγάρια εκείνη την εποχή στο Λυκαβηττό. Το πρώτο ραντεβού μας σαν ζευγάρι ήταν. Εγώ σπούδαζα στο Πάντειο και ο Νικήτας στην Αγγλία. Δε θυμάμαι αν είχαμε αντιληφθεί κόσμο να παρακολουθεί γύρω μας. Κάποια στιγμή βγήκαμε από το αυτοκίνητο για να μπει μπροστά ο Νικήτας να οδηγήσει. Καθόμασταν πίσω. Βγήκαμε από διαφορετικές μεριές νομίζω. Είδαμε ξαφνικά κάποιον και μου λέει ο Νικήτας μπες μέσα στο αμάξι. Ένιωσα εκείνη την ώρα ότι ερχόταν κάποιος προς το μέρος μας. Δε θυμάμαι καλά αλλά πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον δυο άτομα...» είπε και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο. «Εγώ δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Είχα κλειστεί στο αυτοκίνητο. Έβλεπα τι γίνεται μέσα από τα παράθυρα αλλά δε μπορούσα να ξεχωρίσω. Δε θυμάμαι αν κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι ότι κάποιος έπεσε ξαφνικά πάνω στο παρμπρίζ. Ξέρετε έχω μπλοκάρει πράγματα από τη μνήμη μου για να μπορέσω να επιβιώσω κι εγώ»(…) «Του πετούσα νερό προσπαθούσα να τον συνεφέρω. Πατούσα την κόρνα. Έλυσα το χειρόφρενο και το αμάξι σταμάτησε σε ένα δέντρο. Άρχισα να τρέχω και έφτασα σε μια πολυκατοικία και χτυπούσα όλα τα κουδούνια και φώναζα ότι σκότωσαν το φίλο μου. Όταν βρήκα βοήθεια πήγαμε στον Νικήτα. Ανέπνεε ακόμα» κατέληξε.
Μαρία Ζαχαροπούλου - newsbeast.gr