Μυτιλήνη: Μία νεκρή, 15 τραυματίες και ένα ισοπεδωμένο χωριό από τα 6,1 Ρίχτερ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μυτιλήνη: Μία νεκρή, 15 τραυματίες και ένα ισοπεδωμένο χωριό από τα 6,1 Ρίχτερ

Μυτιλήνη: Μία νεκρή, 15 τραυματίες και ένα ισοπεδωμένο χωριό από τα 6,1 ΡίχτερΜία 43χρονη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί, 15 περίπου τραυματίες, και μεγάλες ζημιές στο χωριό Βρίσα είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 15:28, με επίκεντρό σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Χίο, σε περιοχές της Τουρκίας αλλά και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί. Άλλωστε χθες και λίγο μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που θεωρείται και κύριος, σημειώθηκε στις 15:34 νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί για τη σεισμική ακολουθία, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το επόμενο 48ωρο.

Βίντεο από καταστροφές στην Προύσα, η οποία βρίσκεται απέναντι από την Κωνσταντινούπολη όπου έγινε αισθητός ο σεισμός. «Θα παρακολουθούμε τους μετασεισμούς τις επόμενες ώρες, ημέρες και εβδομάδες» επισήμανε ο Χαλούκ Οζενέρ, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Καντίλι της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι μετασεισμοί ενδέχεται να έχουν μέγεθος έως και 5,5 βαθμούς.