10 απλοί κανόνες για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή που δεν λειτουργούν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

10 απλοί κανόνες για μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή που δεν λειτουργούν



Όταν οι άνθρωποι παντρεύονται, ακούν πολλές συμβουλές για κανόνες που υποτίθεται πως οδηγούν σε μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή: τι να κάνετε, πότε και πώς να το κάνετε και σίγουρα τι δεν πρέπει να κάνετε.

Αλλά ίσως είναι καλύτερη ιδέα να τα αγνοήσετε όλα αυτά.

Παρακάτω θα μάθετε μερικούς «νόμους» της οικογενειακής ζωής που μπορείτε και πρέπει να αγνοήσετε. Δοκιμάστε τους και θα ωφεληθείτε.

Δουλέψτε τη σχέση σας

Πολλοί άνθρωποι παρασύρονται από την ιδέα του να δουλέψουν τα θέματα της σχέσης τους. Ορισμένα ζευγάρια καταλήγουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο κάνοντας υπερβολικά σοβαρές συζητήσεις για το πού έκαναν λάθη, ενώ άλλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν κοινές συνεδρίες με ένα σύμβουλο σχέσεων.



Αυτό που πρέπει πραγματικά να κάνετε στις δύσκολες στιγμές της σχέσης, είναι να ξεκουραστείτε, να αφήσετε τα προβλήματα και να αποφύγετε τη δημιουργία νέων.

Μην πείτε ποτέ ψέματα στο σύντροφό σας


Οι άνθρωποι που σας συμβουλεύουν να μην πείτε ψέματα ποτέ στο σύντροφό σας, μπορεί να μην ακολουθούν αυτόν τον κανόνα. Όλοι λένε ψέματα, αυτή είναι η αλήθεια. Το να μείνετε σιωπηλοί, αφήνοντας τα πράγματα αόριστα, θεωρείται επίσης ψέμα. Φανταστείτε πόσο εκνευρισμό θα μπορούσατε να αποφύγετε και οι δύο, αν δεν αναφερθείτε σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που θα προκαλέσουν προβλήματα και αντιπαραθέσεις.

Να είστε μια αδύναμη γυναίκα για τον δυνατό σας άνδρα



Η επιθυμία να συμπεριφέρεστε περιστασιακά σαν μια «αδύναμη γυναίκα» για τον άντρα σας, μπορεί να μετατραπεί ακούσια σε υπερβολικό βαθμό παιδικής συμπεριφοράς. Θυμηθείτε πως παντρεύτηκε το σύντροφό σας ως ίσοι άνθρωποι. Μη μετατρέπεστε σε ιδιότροπο παιδί. Να είστε ο εαυτός σας.

Μη χρησιμοποιείτε την ερωτική επαφή ως τρόπο για να τα ξαναβρείτε



Μπορεί να διαπληκτιστήκατε για κάποιο σοβαρό ή ασήμαντο θέμα, αλλά μπορείτε να τα ξαναβρείτε με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Στις σχέσεις, οι διαφωνίες προκαλούνται από το τίποτα και η ερωτική επαφή μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να τις αφήσετε πίσω.

Περάστε μαζί τον ελεύθερο χρόνο σας



Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα μακριά ο ένας από τον άλλον, τολμήστε το. Φυσικά, ο χρόνος που αφιερώνετε μαζί είναι σημαντικός, αλλά θα πρέπει να το κάνετε μόνο όταν το θέλετε πραγματικά. Η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

Βρείτε μια δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε μαζί



Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αναγκάζετε το σύντροφό σας να μοιραστεί τα ενδιαφέροντά σας. Αν δεν του αρέσει να πηγαίνει στο θέατρο ή σε εκθέσεις και δεν έχετε απολύτως κανένα ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, τότε και οι δύο θα πρέπει να τα κάνετε ξεχωριστά. Με αυτόν τον τρόπο και οι δυο θα είστε γεμάτοι από θετικά συναισθήματα και αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Μη διαφωνείτε για μικροπράγματα



Δε θα πρέπει να αγνοείτε τα παράπονα και τις σκέψεις σας. Αν παραμένετε σιωπηλοί κάθε φορά που διαφωνείτε ή δε σας αρέσει κάτι, θα καταφέρετε να συγκεντρώσετε τόσο εκνευρισμό μέσα σας, που κάποια στιγμή θα ξεσπάσετε. Μιλήστε ξεκάθαρα για όσα δεν είστε ευχαριστημένοι. Να είστε ειλικρινείς και σύντομα θα μάθετε πως με τη συζήτηση, μπορούν όλα τα διευθετηθούν και να λυθούν.

Πρώτα τα παιδιά και μετά εσείς



Φυσικά και οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά τους για να τα φροντίζουν και να τα προσέχουν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσετε τον εαυτό σας και το σύντροφό σας όταν αποκτήσετε παιδιά. Αφήστε τα για μερικές ώρες, ένα βράδυ την εβδομάδα ή τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ώστε να περάσετε χρόνο οι δυο σας.

Μετατρέψτε τη ζωή σας σε πάρτι



Το να περνάτε χρόνο μαζί, δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να ζείτε ξέφρενα κάθε νύχτα. Το σημαντικότερο είναι να νιώθετε ευχάριστα. Αν σας ευχαριστεί το να περνάτε χρόνο στον καναπέ μετά το τέλος μιας δύσκολης ημέρας, έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε.