Survivor: Πολίστας ή ράπερ το δίλημμα του κοινού για την αποχώρηση ενός Διάσημου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Survivor: Πολίστας ή ράπερ το δίλημμα του κοινού για την αποχώρηση ενός Διάσημου

Ο Χρανιώτης τη γλίτωσε με ατομική ασυλία και μετά δεν τόλμησε να προτείνει την Ευρυδίκη, «προδίδοντας» τον κολλητό του μουσικό - Σαρωτικός ο Αναγνωστόπουλος, έδωσε με τη Σάρα τη νίκη στους Μαχητές - Άτυχος ο Αγγελόπουλος στα κρίσιμα σημεία - Ο εκνευριστικός Σπαλιάρας και ο «σκασμένος» Βασάλος
Survivor: Πολίστας ή ράπερ το δίλημμα του κοινού για την αποχώρηση ενός Διάσημου
Χαρακτήρα θρίλερ με άρωμα «προδοσίας», είχε η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία για την υπόδειξη των υποψηφίων προς αποχώρηση παικτών από την ομάδα των Διάσημων, η οποία έχασε στο τσακ τον αγώνα της ασυλίας από τους Μαχητές (10-9 το τελικό σκορ) στο Survivor. Και όπως έλεγε και το άσμα «κιθαρίστας ή ντράμερ», το κοινό είχε την ευκαιρία να ψηφίσει ανάμεσα σε «πολίστα και ράπερ», για το ποιος θα κάνει το ταξίδι της επιστροφής, για να προλάβει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Καθοριστικός παίκτης από τους Κόκκινους του Survivor, εξελίχθηκε τελικά ο Χρανιώτης, ο οποίος έχοντας κερδίσει την ατομική ασυλία, προτίμησε να ικανοποιήσει την παραγωγή και τον ΣΚΑΙ και όχι να κάνει το χατίρι του κόσμου ή να υπερασπιστεί την έννοια της φιλίας: Επέλεξε να προτείνει για αποχώρηση τον κολλητό του φίλο Μπο, με τον οποίο μοιράζονταν κάτω από τον έναστρο ουρανό της Καραϊβικής, όνειρα για κοινή μουσική πορεία, και να μην παραδώσει στα χέρια του… όχλου την Ευρυδίκη, την οποία το τηλεοπτικό κοινό λατρεύει να μισεί!

Ο άλλος υποψήφιος, ο Κοκκινάκης, επιλέχθηκε από την ομάδα του ως ο πιο αδύναμος κρίκος κατά τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας. Ο πολίστας έλαβε τρεις ψήφους (από Αγγελόπουλο, Χρανιώτης και Μπο), ενώ δύο ψήφους (από Κοκκινάκη και Ευρυδίκη) κονόμησε ο Μπο. Η Ευρυδίκη δεν κρύβει την αδυναμία της (κόλλησε από τη Λάουρα άραγε;) στον Κοκκινάκη, στην αγκαλιά του οποίου κρεμάστηκε όταν στον χθεσινό αγώνα κέρδισε το μοναδικό παιχνίδι από τα τέσσερα που έδωσε κόντρα στη Σάρα! Το κουλ στιλ του πολίστα μάλλον γοητεύει τις γυναίκες – τουλάχιστον όσες είναι μακριά από τον πολιτισμό για μήνες.

Η εξέλιξη της ψηφοφορίας έδειξε ότι όλα εδώ πληρώνονται. Και ότι οι επιλογές μας έρχεται η στιγμή, που μας κυνηγούν. Πριν ενάμιση μήνα ο Μπο είχε την ατομική ασυλία και επέλεξε να προτείνει τον φίλο του Λάμπρο Χούτο για αποχώρηση, αντί την Ευρυδίκη – τελικά έφυγε ο διεθνής ποδοσφαιριστής. Τώρα, έγινε θύμα μίας πανομοιότυπης συμπεριφοράς από τον Χρανιώτη.

Αν προτεινόταν και έφευγε η Ευρυδίκη (πολύ πιθανό με βάση εκδηλώσεις του κοινού στα social media), θα δημιουργούνταν βέβαια μεγάλο πρόβλημα στην παραγωγή και στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Η Σάρα των Μαχητών θα έμενε  χωρίς να έχει αντίπαλο γυναίκα από την ομάδα των Διάσημων και θα υπήρχε αδυναμία να «κουμπώσουν» τα ζευγάρια . Φυσικά θα μπορούσε η Σάρα να παίζει με αντίπαλο τον Χρανιώτη ή τον Κοκκινάκη και τον Μπο, αφού είναι πιθανόν να είναι καλύτερη και από τους τρεις σε κάποια παιχνίδια, αλλά δεν είναι και η καλύτερη εικόνα για κοτζάμ άνδρες μία τέτοια κατάσταση. Η παρουσία δύο αντίπαλων γυναικών εξασφαλίζει μία ισορροπία και επιπλέον διατηρεί το γυναικείο στοιχείο, ώστε να μην καταντήσει το παιχνίδι καθαρά ανδρική υπόθεση, σαν υπόγεια μπαρμπουτιέρα.
Το φαινόμενο Χρανιώτης Από τη στιγμή που την ασυλία δεν την πήρε ο Αγγελόπουλος, που είναι ο καλύτερος παίκτης των Διάσημων, αλλά ο Χρανιώτης, που είναι ο χειρότερος, τα πράγματα θα μπερδεύονταν. Κατ’ αρχάς διότι οι Διάσημοι αναγκαστικά θα συνεχίσουν να έχουν στις τάξεις τους τον πιο ντεφορμέ παίκτη τους. Ο Χρανιώτης σπανίως κερδίζει οποιονδήποτε άλλο πέρα από τον Σπαλιάρα. Σε αντίθεση με τον Κοκκινάκη, που έχει τουλάχιστον τη δύναμη ή την ικανότητα στο νερό και τον Μπο, που έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλαιότερα και πάντως έχει κι αυτός το στοιχείο της δύναμης, ο Χρανιώτης μοιάζει πολύ με τους σωματότυπους των Μαχητών, αλλά είναι δύο κλάσεις κάτω και από Μάριο και από Μισθοφόρο – φυσικά και από Βασάλο. Παραδόξως πώς, ο Χρανιώτης άμα είναι να παίξει για την πάρτι του στην ατομική ασυλία γίνεται… Λεωνίδας Καβάκος, αλλά στα ομαδικά παιχνίδια οποιοσδήποτε Μαχητής έχει όνομα που δεν ξεκινά από «Σπαλ» και τελειώνει σε «ιάρας», τον καλαφατίζει. Χθες δήλωνε τραυματίας στην αρχή του ομαδικού αγωνίσματος. Στην ατομική ασυλία όμως, δεν τον πτόησε κανένας τραυματισμός. Ένα χουλιγουντιανό ρόλο στον κύριο παρακαλώ.
Η ψηφοφορία χθες πήγε κυρίως με αγωνιστικά κριτήρια. Λογικό, κατ’ αρχήν. Ο Αγγελόπουλος ήταν δύσκολο να ψηφιστεί από τον οποιοδήποτε. Θα φαινόταν μικρότητα και προσωπική στρατηγική χειρίστου είδους. Ο Ντάνος κρατάει τους Διάσημους σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Όχι ότι θα έφευγε, αν προτεινόταν, αλλά και μόνο το γεγονός μίας τέτοιας επιλογής εκ μέρους των συμπαικτών του θα προκαλούσε μεγάλο ρήγμα στην ομάδα. Αυτό το ήξεραν μέχρι και οι καρύδες που (λέει ότι) σφάζει ο Σπαλιάρας, γι’ αυτό και δεν τον υπέδειξε κανείς για αποχώρηση. Αλλά και η Ευρυδίκη είναι σαφώς πολύ δυνατή παίκτρια, άρα οι ψήφοι ήταν λογικό να κατευθυνθούν σε Κοκκινάκη και Μπο. Ο Κοκκινάκης έχει μείνει στάσιμος τελευταία, ενώ ο Μπο δείχνει σημάδια βελτίωσης. Στο χθεσινό ματς μάλιστα νίκησε Σπαλιάρα, Βασάλο και Μάριο παρακαλώ και έχασε μόνο από τον πυραυλοκίνητο Αναγνωστόπουλο. Απλά θα μπορούσε να γλιτώσει τον τάκο, εάν ο φίλος του ο Χρανιώτης δεν ψήφιζε με αγωνιστικά κριτήρια όπως είπε, αλλά έβαζε και λίγο την προσωπική σχέση και το θέμα της συμβίωσης. Αν τον ενδιέφεραν τα αγωνιστικά κριτήρια τον Χρανιώτη, τότε κακώς δίνει τόση μεγάλη μάχη στην ατομική ασυλία! Θα έπρεπε να θέσει αυτοβούλως εαυτόν στην κρίση του κοινού, με τόσο χάλια αγωνιστική επίδοση που έχει. Από την όλη ιστορία της αποχώρησης πάντως μπορεί να βγουν κερδισμένοι τελικά οι Διάσημοι. Με λιγότερους παίκτες πλέον θα παίζει περισσότερα παιχνίδια ο Αγγελόπουλος, ο οποίος ακόμα και στην κακή μέρα του, είναι καλύτερος απ’ όλους. Οι Μαχητές έχουν περισσότερες επιλογές και θα ξεκουράζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην και καθοριστικό πλεονέκτημα. Απλώς θα βγάζουν περισσότερο εκτός του Σπαλιάρα, προς απογοήτευση όμως του φιλοθεάμονος κοινού και με τον παρουσιαστή να κάνει πως γκρινιάζει. Οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων: Μισθοφόρος, Σάρα και Μπο Ο αγώνας για την ασυλία κρίθηκε στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας και ήταν από τους πιο αμφίρροπους συνολικά στο φετινό Survivor. Ο στίβος φαινόταν αρχικά ότι θα βοηθούσε τους ταχείς και ευέλικτους Μαχητές. Κι όμως, στα 19 ματς που παίχτηκαν, οι Διάσημοι έφτασαν πρώτοι στις βολές, δηλαδή διέτρεξαν τη διαδρομή ταχύτερα από τους αντιπάλους τους, τις 11 φορές! Και κέρδισαν τα 9 παιχνίδια. Άρα, το θέμα ήταν η ευστοχία στο περίεργο κομμάτι με τις βολές, όπου ο παίκτης έπρεπε με τη ρακέτα να ρίξει δύο μπαλάκια σε ισάριθμες τρύπες, στο μέγεθος μπασκετικού καλαθιού σε έναν τοίχο μόλις τρία μέτρα μακριά! Δεν ήταν εύκολο να βρει κανείς τον τρόπο, παρότι φαινόταν εύκολο. Ειδικά σε συνθήκες πίεσης και με τους συμπαίκτες και αντιπάλους να ουρλιάζουν δίπλα. Το παιχνίδι είχε φοβερή διακύμανση στο σκορ και κάποιους απροσδόκητους θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές. Ουσιαστικά τη μπουγάδα την καθάρισε ο Αναγνωστόπουλος με τη βοήθεια της Σάρας. Ο Μισθοφόρος, που έχει πάρει φαλάκι τους Διάσημους, σαν να είναι πειρατές στη Σομαλία και πέτυχε πέντε (!!!) νίκες, καθώς αποδείχθηκε πολύ καλός με τη ρακέτα – έτοιμος είναι για τις παραλίες.
Τρεις νίκες πρόσθεσε η «ΠΤΥΦ» Σάρα (ΠΤΥΦ: Περνάμε Τέλεια, Υπέροχα, Φανταστικά), που χθες έπαιρνε την Ευρυδίκη μαλλί και την έβγαζε πουλόβερ. Στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις έχασε μόλις μία φορά. Ο Μάριος πέτυχε μόλις μία νίκη, καθώς δεν μπόρεσε να βρει τρόπο με τη ρακέτα, ενώ μία είχε και ο Σπαλιάρας, που επικράτησε του Κοκκινάκη. Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Μαχητές ο Βασάλος, που έχασε και τους τρεις αγώνες, που έδωσε και ήταν σαν τον απίθανο Τζον Μακ Ενρό: πέταγε ρακέτες, έπιανε το κεφάλι του, τραβούσε τα μαλλιά του, ενώ κάποια στιγμή πήγε πιο πέρα, κάθισε στο χώμα και αυτομαστιγωνόταν. Στο τέλος ζήτησε συγνώμη από τους συμπαίκτες του. Ευτυχώς η ομάδα του είχε νικήσει, γιατί αλλιώς δεν τον ξέπλενε ούτε ο Ιορδάνης ποταμός, με τόσα καλαματιανά που έριξε στον αγώνα. Από την άλλη οι Διάσημοι είχαν σε άσχημη μέρα την Ευρυδίκη – πονούσε και στο πόδι η καψερή – οπότε τα πράγματα δυσκόλεψαν εξ αντικειμένου. Όταν η Ευρυδίκη πάει χάλια, σπάνια έρχεται νίκη για τους Κόκκινους. Ο δε Αγγελόπουλος ήταν περισσότερο άτυχος, παρά ανίκανος να κάνει νίκες. Νίκησε μάλιστα δύο φορές τον Μάριο (και μία τον έρμο τον Βασάλο), αλλά έχασε δύο φορές από τον Μισθοφόρο! Η μία ήταν στο κρίσιμο τελευταίο ματς.
Έτσι πήγε στράφι η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπο, ο οποίος πρέπει να έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από την αρχή του Survivor, καθώς δουλεύει στην παραλία με τη γυμναστική και δεν τεμπελχανιάζει όπως άλλοι. Ο ράπερ κέρδισε τρεις από τους τέσσερις αγώνες, που έδωσε εκπλήσσοντας τα πλήθη. Ο Κοκκινάκης νίκησε μόνο τον Βασάλο, ενώ ο Χρανιώτης μόνο τον Σπαλιάρα. Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Τα κρίσιμα σημεία Με τον στίβο να είναι αρκετά απαιτητικός, καθώς ήθελε ταχύτητα, ευελιξία και ισορροπία, η διαδρομή είχε ενδιαφέρον, αφού οι γκάφες γίνονταν με ευκολία, ενώ και οι βολές στο τέλος πρόσφεραν ωραία θέαμα με την ατζαμοσύνη των παικτών. Ειδικά το κομμάτι της διαδρομής όπου οι Survivors, έπρεπε να πατήσουν από συνεχόμενες τραμπάλες, ανάγκασε πολλούς και καλούς παίκτες (όπως τον Μάριο) να σαβουριαστούν, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσουν! Σχεδόν όλοι έβαλαν τα δυνατά τους να χαρίσουν γέλιο. Κι αυτό είναι σπάνιο τη σήμερον ημέρα. Ο Σπαλιάρας για παράδειγμα ξεκίνησε δυνατά και νίκησε τον Κοκκινάκη. Τι το ήθελε. Τους τρέλανε στον… «ξερολισμό». Μιλούσε σαν να ήταν ειδήμονας του τένις, σχεδόν δάσκαλος του Ναδάλ και του Φέντερερ και να είχε ταξιδέψει κατευθείαν από το Γουίμπλετον για να δώσει μαθήματα στους Μαχητές. Όλο συμβουλές και παρατηρήσεις, σε σημείο που εκνεύρισε τον Βασάλο. «Εντάξει ρε Σπαλιάρα, είσαι ο καλύτερος» του απάντησε ειρωνικά ο εκνευρισμένος Κωνσταντίνος, μην αντέχοντας την επιδειξιμανία του σύγχρονου Καζανόβα. Όλα αυτά μέχρι που τον ρούμπωσαν τον Σπαλιάρα οι Μπο και Χρανιώτης και περιορίστηκε σε διάφορα γενικόλογα εμψυχωτικά. Στη δεύτερη ήττα μάλιστα δάγκωνε και χτύπαγε τη ρακέτα, λες και εκείνη του έφταιγε, που σημάδευε σαν παρλιακός. Αλλά και ο Μάριος ήταν όλο συμβουλές, ως συνήθως. Την έχει δει Ομπράντοβιτς ο Κύπριος, μόνο που δεν τα κατέχει όλα. Στην πρώτη αναμέτρησή του με τον Αγγελόπουλο, δεν πρόλαβε να δει από πού περνάν οι βολές, καθώς κρατούσε τη ρακέτα σαν να ήταν μυγοσκοτώστρα. Περισσότερο φαινόταν να χάφτει μύγες, παρά να κάνει σοβαρές βολές. Ο Χρανιώτης προσήλθε στην αφετηρία με… αποφασιστικότητα και σθένος, κόντρα στον Αναγνωστόπουλο και στο βατήρα εκκίνησης άρχισε να κάνει κάτι διατάσεις, σαν τον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Αποδείχθηκαν περιττές και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε από αυτές – ικανός είναι. Μέχρι να καταλάβει τι συμβαίνει, ο άλλος είχε αρχίσει τις βολές και καθάρισε τα ματς πιο γρήγορα κι από τον άσπρο σίφουνα, αφού βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο με τη ρακέτα. Ο Χρανιώτης παραπονιόταν μετά ότι είχε τρία δοκάρια, αλλά αυτά να τα πει στην ΑΕΚ: Ο ύμνος των κιτρινόμαυρων λέει «εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια, σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια» - όχι ο Ατζούν και το Survivor! Ο Αγγελόπουλος του εξηγούσε ότι δεν είχε, λέει, τις ευθείες! Τι είναι ο Χρανιώτης για να έχει ευθείες; Η εθνική οδός; Στον επόμενο αγώνα του, ο ηθοποιός θύμισε τις πιο ένδοξες στιγμές της Λάουρας, αφού τα έκανε όλα λάθος. Σαν τη παρουσιάστρια με μαύρα μαλλιά κινούνταν στον στίβο. Ο Μάριος, που τον νίκησε, έκανε έναν πανηγυρισμό, που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί, καθώς προσποιήθηκε ότι κρατάει σφεντόνα και σημαδεύει στην επιτυχία! Ευτυχώς ο Αγγελόπουλος κοιτούσε αλλού. Η τραμπάλα έκαψε κόσμο και κοσμάκη. Εκεί κουτρουβαλιάστηκε η Σάρα, στο μοναδικό ματς που έχασε από την Ευρυδίκη, εκεί έπεσε και ο Μάριος στο δεύτερο αγώνα του με τον Αγγελόπουλο και όλοι φοβήθηκαν ότι χτύπησε. Δεν έπαθε τίποτα ευτυχώς, αλλά τον αγώνα τον έχασε. Αλλά και ο Μπο, όταν έπαιξε με τον Μάριο, εκεί μπερδεύτηκε και έφτασε στις βολές πιο καθυστερημένα κι από την… «αγάπη που άργησε μια μέρα» – άσχετα που ο Κύπριος δεν έβρισκε τρύπα χθες ούτε σε δίχτυ και έχασε τελικά από τον επίμονο ράπερ.

Με διαφορετική στρατηγική ο Ντάνος Ο Ντάνος έκανε στην τραμπάλα ίσως το πιο σοβαρό του λάθος, αφού στην προσπάθεια του να κρατηθεί, του έπεσε το μπαλάκι από τα χέρια και γυρίζοντας πίσω έχασε πολύτιμο χρόνο, τον οποίο αξιοποίησε ο Αναγνωστόπουλος για να τον στείλει να μαδάει τις μαργαρίτες, να δει εάν τον αγαπάνε. Ο Αγγελόπουλος κατέβηκε χθες με διαφορετική… «στρατηγική» από τον προηγούμενο αγώνα: Δεν φάνηκε – ή δεν τον εμφάνισαν με βάση τα πλάνα που επέλεξαν – να σταυροκοπιέται σε κανένα σημείο του αγώνα. Πιθανόν να το κατάλαβε και ο ίδιος ή να το χειρίστηκαν έτσι από την παραγωγή, αφού είχε καταντήσει αηδία όλη αυτή η εικόνα, να επικαλείται ένας άνθρωπος την πίστη του με το παραμικρό σε ένα αγώνα, όπως το Survivor! Βέβαια το… «αεροπλανικό» δεν το απέφυγε, το έριξε μετά, όταν εξηγούσε πώς έχασε τον αγώνα της προσωπικής ασυλίας την τελευταία στιγμή από τον Χρανιώτη. Το έριξε στο υποσυνείδητό του, που δήθεν δεν ήθελε να νικήσει, αλλά και στη …βούληση του Θεού, που ίσως είχε άλλα σχέδια. Αντί να κοιτάξει ότι δεν άντεξε το χέρι του και τον έστειλε αδιάβαστο ο αγύμναστος Χρανιώτης, το απέδωσε σε ανώτερη δύναμη – δεν είχε άλλη σκασίλα η ανώτερη δύναμη από το να ασχολείται με τις δουλειές του Ντάνου στην Καραϊβική! Ψυχρότητα και Ευρυδίκη Πάντως φάνηκε και χθες ότι το κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν βελτιώνεται. Παραμένει ψυχρό, κακό κι ανάποδο. Μόνο η Ευρυδίκη (κι από κοντά η Σάρα βέβαια, που είπαμε, τα βλέπει όλα τέλεια, υπέροχα και φανταστικά), θέλει να τα έχει καλά με όλους. Και με την ομάδα της και με τους Μαχητές. Στο συμβούλιο μάλιστα άδειασε κανονικά τους δικούς
της και έριξε δίχτυα στους Μπλε. Κι αυτό λίγο πριν οι Διάσημοι της κάνουν τη χάρη να την
εξαιρέσουν από την πρόταση για αποχώρηση – ωραία τους το ξεπληρώνει! Πάντως οι ομαδικοί αγώνες θα συνεχιστούν και θα υπάρξουν ως φαίνεται ακόμη μία ή δύο τουλάχιστον αποχωρήσεις, πριν το αγώνισμα γίνει ατομικό με διάλυση των δύο ομάδων.protothema.gr