Μάντσεστερ: Μαρτυρίες για έκρηξη. Συνελήφθη 25χρονος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μάντσεστερ: Μαρτυρίες για έκρηξη. Συνελήφθη 25χρονος

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρχές στο Μάντσεστερ, καθώς νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ακούστηκαν κραυγές και έκρηξη, την ώρα που η αστυνομία ερευνούσε σπίτι στην περιοχή του Moss Side για την προ ημερών βομβιστική επίθεση στο  Manchester Arena.
Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για μια δυνατή έκρηξη, με την αστυνομία να έχει κλείσει τους δρόμους και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά να συμμετέχουν στις έρευνες. Σύμφωνα με μάρτυρες, η έκρηξη έγινε περίπου στις 13:00 (τοπική ώρα) και σχεδόν δύο ώρες μετά ακούστηκαν οι κραυγές ενός άνδρα, πριν αυτός μεταφερθεί σε περιπολικό.
Οι γείτονες δήλωσαν ότι στο σπίτι που έγινε η έφοδος, διέμεναν Λίβυοι, με τα δύο παιδιά της οικογένειας, 19 και 15 ετών να μεταφέρονται στο τμήμα. Ο μεγαλύτερος γιος, 20 ετών, ήταν πεσμένος στο έδαφος και βγήκε από το σπίτι με αστυνομικό να τον σημαδεύει στο κεφάλι.
Αργότερα, ωστόσο, σύμφωνα με μάρτυρες, αφέθηκε ελεύθερος, με γείτονα να υποστηρίζει ότι τον άκουσε να διαμαρτύρεται για την "αστυνομική βαρβαρότητα". Η τύχη των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, είναι μέχρι στιγμής, άγνωστη.

Δεν επιβεβαιώνεται η έκρηξη, συνελήφθη 25χρονος

Λίγα λεπτά μετά την έφοδο στο σπίτι στο Moss Side, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός 25χρονου στην περιοχή του Ολντ Τράφορντ για το ίδιο τρομοκρατικό χτύπημα.
Όσον αφορά στην έκρηξη, ελεγχόμενη στο πλαίσιο της επιχείρησής τους, ή μη, οι αρχές δεν προχώρησαν σε επιβεβαίωσή της.
"Αστυνομικοί που ερευνούν την επίθεση στο Manchester Arena, εκτέλεσαν ένταλμα σε μια διεύθυνση στο Moss Side. Η αναζήτηση είναι σε εξέλιξη. Συνελήφθη, επίσης, ένας 25χρονος άνδρας στην περιοχή του Ολντ Τράφορντ ως ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων περί τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής, συνολικά 14 άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, εκ των οποίων τα δύο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα. Συνολικά 12 άτομα παραμένουν υπό κράτηση για ανάκριση", αναφέρει το αστυνομικό ανακοινωθέν.
(Φωτό: Jonathan Brady/PA via AP)