Στα 14 της, κάθισε με τους γονείς της και οργάνωσαν την κηδεία της. Ο λόγος; Θα σας σοκάρει! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Στα 14 της, κάθισε με τους γονείς της και οργάνωσαν την κηδεία της. Ο λόγος; Θα σας σοκάρει!


Η Lexi Gibson, που ζει στο Λας Βέγκας, διαγνώστηκε με τον HIV για πρώτη φορά όταν ήταν δύο ετών, αφού το κόλλησε από την μητέρα της όταν γεννήθηκε. Σε μία συνέντευξη στο Mirror, μίλησε για την στιγμή που ο πατέρας της έκατσε μαζί της για να σχεδιάσουν την κηδεία της όταν έγινε 14.

Τώρα είναι 25 και λέει πως έχασε την μητέρα της, Tracey Atkinson, όταν ήταν 5 ετών. Όταν οι συμμαθητές της έμαθαν πως έχει τον HIV άρχισαν να την ενοχλούν. Από όταν την παράτησε ο πατέρας της, άλλαζε συνεχώς σπίτια μέχρι που τελικά υιοθετήθηκε από την Shannon Wentworth, 45.

Τώρα έχει και έναν φίλο, τον Shayne Stage, με τον οποίον κάνουν σεξ χωρίς προστασία καθώς μετά από φαρμακευτικές αγωγές πλέον ο ιός είναι μη ανιχνεύσιμος. Το στίγμα γύρω από αυτή την ασθένεια έχει φύγει από το μυαλό της και βοηθάει και άλλα άτομα με HIV να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα.

Το ότι ο ιός είναι μη ανιχνεύσιμος σημαίνει πως μειώνεται η πιθανότητα να μεταδοθεί κατά 96% και εάν καταφέρει κάποιος να φτάσει αυτή την κατάσταση είναι πιθανό να την κρατήσει με τις κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές.

Η Lexi έχει ξεκινήσει ένα κανάλι στο YouTube που της επιτρέπει να βοηθήσει άλλους που παλεύουν με τους ίδιους δαίμονες.

“Όταν ήμουν δύο, εγώ και η μαμά μου διαγνωστήκαμε με τον ιό. Οι εξετάσεις αίματος δεν ήταν τόσο συνηθισμένες τότε και δεν το ήξερε ούτε εκείνη, με αποτέλεσμα να μου το περάσει. Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου ήταν αρνητικοί αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετά φάρμακα, η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν 5. Το ανοσοποιητικό της είχε καταρρεύσει από τον ιό και ο θάνατός της μας διέλυσε.” .

Lexi Gibson's heart-wrenching story

“Μετά από 12 δύσκολα χρόνια έφτασα σε ένα σημείο που δεν ήθελα να παίρνω άλλο φάρμακα γιατί είχα κουραστεί από τις παρενέργειές τους. Έκανα συνέχεια εμετό και οι γιατροί μου έλεγαν πως θα ζούσα μέχρι τα 13. Ένα χρόνο μετά, ενώ ακόμα ζούσα, ο πατέρας και η μητριά μου ήθελαν να κάτσουμε να σχεδιάσουμε την κηδεία μου.”

Lexi Gibson's heart-wrenching story

“Έκλαιγα πολύ δυνατά ενώ μου είπε ο πατέρας μου «θα πεθάνεις Lexi». Αργότερα μπήκα στο σύστημα ανάδοχων παιδιών και λόγω του ιού ήμουν πολύ ευάλωτη στους νταήδες.”

Lexi Gibson's heart-wrenching story

Τελικά, η Lexi υιοθετήθηκε από μία γυναίκα που την έλεγαν Shannon και από τότε έγινε η μητέρα και ο μέντοράς της.

“Η Shannon δεν με έστειλε στο σχολείο για δύο εβδομάδες γιατί ήθελε να με βοηθήσει με τα φάρμακα και τις θεραπείες. Είχα ναυτία, διάρροια, εμετό, ζαλάδες και μερικές φορές και παραισθήσεις λόγω των φαρμάκων. Αλλά αφού η Shannon με υιοθέτησε, λίγες εβδομάδες αργότερα η αγωγή έπιασε και δεν ήμουν πλέον ανιχνεύσιμη.”

Lexi Gibson's heart-wrenching story

Σύμφωνα με την Lexi, η προηγούμενη αγωγή της δεν ήταν εξελιγμένη αλλά η Shannon την βοήθησε και τώρα παίρνει απλά ένα χάπι τη μέρα.

Lexi Gibson's heart-wrenching story

Ο φίλος της, Shayne, 25, είπε: “Ποτέ δεν με πείραξε που έχει τον ιό. Όταν μου είπε τι ακριβώς συμβαίνει, ειδικά το ότι δεν είναι πια ανιχνεύσιμη, μου άλλαξε εντελώς τον τρόπο που σκέφτομαι για τον HIV.

Lexi Gibson's heart-wrenching story

“Την έχω ερωτευτεί και δεν με νοιάζει η κατάστασή της, έχω την πιο εκπληκτική σχέση στον κόσμο.”

Εάν ο κόσμος μάθαινε περισσότερα για τον ιό αυτό και για την δυνατότητα να γίνεις μη ανιχνεύσιμος, ο στιγματισμός και το ποσοστό θνησιμότητας θα μειωνόντουσαν πολύ.
Πηγή: fanpage.gr