Project Soli της Google: Ελέγχοντας μια συσκευή με χειρονομίες! (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Project Soli της Google: Ελέγχοντας μια συσκευή με χειρονομίες! (video)

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ελέγξετε μια συσκευή με απλές χειρονομίες και μάλιστα από απόσταση; Το Project Soli της Google, αποτελεί μια διαφορετική προσπάθεια για να αλληλεπιδρά ο χρήστης με τις συσκευές με τη βοήθεια ενός mobile gesture radar system. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο περυσινό συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, αλλά πλέον, γνωρίζουμε περισσότερα γι’ αυτό και για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πειραματικά προϊόντα, ξεκινώντας από ένα ειδικά προσαρμοσμένο LG Urbane smartwatch.
Στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών, Google I/O, οι υπεύθυνοι του ATAP group της αμερικανικής εταιρείας μπόρεσαν να ελέγξουν το ρολόι, απλά κρατώντας τα δάκτυλά τους μπροστά του. Όσο το πλησίαζαν, μάλιστα, ενεργοποιούνταν περισσότερες επιλογές, ενώ όσο απομακρύνονταν επέστρεφε το κανονικό watch face. Μπορεί να ήταν ένα απλό demo, μας δίνει ωστόσο μία ιδέα για το πώς μπορεί κάποιος να ελέγξει μία έξυπνη συσκευή με μικροσκοπική οθόνη (ή και χωρίς καθόλου οθόνη) απλά με τα δάκτυλά του.
«Το όραμα που έχουμε αναπτύξει χρειάζεται μόνο το χέρι σας«, σημειώνει ο Ivan Poupyrev υπεύθυνος στο Google ATAP group. Και σίγουρα οι δυνατότητες που μπορεί να αποκτήσει ένα τέτοιο project είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Από τις πιο cool λειτουργίες π.χ. του Project Soli αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να είναι η χρήση μέσα σε ένα αυτοκίνητο, όπου με τα δάκτυλά σας μόνο και τα σχετικά gestures θα μπορείτε να χειρίζεστε λειτουργίες του in-car system κ.ά.
Η Google προσπάθησε να λύσει μέσα στη χρονιά «πρώιμες» δυσκολίες που είχε με το Project Soli όπως π.χ. να αντιμετωπίσει το ζήτημα της υπερβολικής ισχύος που απαιτούσε. Κατάφερε έτσι να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 22 φορές από τα 1.2 watts στα 0.054 watts, έτσι ώστε να μπορεί να τρέχει και σε standard mobile chips όπως ο Snapdragon 400.
Όσον αφορά την εμφάνισή του, ακόμη μοιάζει ογκώδης αν το δει κανείς σε ένα LG Urbane που το ενσωματώνει, ωστόσο με τη βοήθεια της LG η Google πιστεύει ότι θα καταφέρει να πετύχει να το ενσωματώσει σε μία μικρή περιοχή κάτω από την οθόνη.
Το team του Project Soli έχει καταφέρει επίσης να ενσωματώσει την τεχνολογία σε ένα ηχείο της JBL που μπορεί να αναγνωρίζει τις χειρονομίες του χεριού.
Δείτε περισσότερα από την εξέλιξη του project της Google στο video: