Έγγραφο-ντοκουμέντο: 50 λεπτά νωρίτερα από το δυστύχημα έπρεπε να είχε κλείσει η Εγνατία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έγγραφο-ντοκουμέντο: 50 λεπτά νωρίτερα από το δυστύχημα έπρεπε να είχε κλείσει η Εγνατία

egnatia-odos-karampola-570
Νέα δεδομένα έρχονται να προστεθούν στην έρευνα για την φονική καραμπόλα που σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στοιχίζοντας την ζωή σε πέντε ανθρώπους.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο μία απόφαση, στην οποία έδινε άδεια για την διεξαγωγή εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ το πρωί της Κυριακής. Όλες οι εργασίες έπρεπε να πραγματοποιηθούν στις 9:30 το πρωί της Κυριακής.
Πιο αναλυτικά, η άδεια της αστυνομίας προέβλεπε ότι οι εργασίες θα γίνουν σε διάστημα δέκα λεπτών και ο δρόμος θα ήταν κλειστός από τις 9:30 έως τις 9:40. Η διακοπή της κυκλοφορίας έπρεπε να γίνει στο ύψος της Μέσης στην Εγνατία Οδό και στην άνοδο και στην κάθοδο.
Η νταλίκα όμως θέρισε τα περισσότερα από 30 ακινητοποιημένα οχήματα 50 λεπτά αργότερα! Το ρολόι έδειχνε 10:20 όταν το μεγάλο όχημα έκανε σμπαράλια τα οχήματα προκαλώντας πέντε θανάτους και 30 τραυματισμούς.
Αφού η άδεια για διακοπή της κυκλοφορίας είχε δοθεί για τις 9:30, πως διεκόπη εν τέλη στις 10:00; Αφού η απόφαση προέβλεπε κάτι διαφορετικό, γιατί η τροχαία επέτρεψε να ξεκινήσουν τα έργα με καθυστέρηση; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν από τον 42χρονο υπεύθυνο των εργασιών που είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.
Η αποκάλυψη της ανακοίνωσης έρχεται να αποδυναμώσει τους ισχυρισμούς της Εγνατίας Οδού ΑΕ, που έριξε όλες τις ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ επικαλούμενη απόφαση της Τροχαίας Ημαθίας. Όπως όμως φαίνεται από το έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια η Εγνατία Οδός ήταν ενημερωμένη ότι ο δρόμος έπρεπε να κλείσει στις 09:30 και όχι αργότερα - όπως συνέβη στην πραγματικότητα - και άρα γεννώνται ερωτήματα για το γιατί επέτρεψε οι εργασίες να ξεκινήσουν με καθυστέρηση.
egnatia-karampola-apofasi-570 egnatia-karampola-apofasi1-570
Ελεύθερος ο υπεύθυνος εργασιών
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βέροιας ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του και μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνόπουλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
ατά την απολογία του, φέρεται ότι αρνήθηκε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια (σε βαθμό πλημμελήματος) που του αποδίδεται. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως ο χώρος ευθύνης του απείχε περί τα 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο.
Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο άνευ όρων, ενώ ο ίδιος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών -εφόσον παραστεί ανάγκη- όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για το τραγικό περιστατικό. koolnews.gr