Ολυμπιακός: Καμαρά, ο… πρώτος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ολυμπιακός: Καμαρά, ο… πρώτος

Ανακοινώθηκε μέσω… Γαλλίας, καθώς όπως φαίνεται ο Μεντί Καμαρά από την χαρά του επιστρέφοντας από την Ελλάδα δεν μπόρεσε να κρατήσει το μυστικό. Ήρθε στα μέρη μας, πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε για τον Ολυμπιακό. Για την επόμενη ομάδα του, καθώς σε αυτής το ρόστερ θα προστεθεί το καλοκαίρι. Ο 21άχρονος μέσος της Αζαξιό, ήταν μέχρι πέρσι συμπαίκτες του Παπ Αμπού Σισέ στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Τώρα θα τον συναντήσει στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.

Τι εστί Μεντί Καμαρά; Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997 στο Ματάμ, μια από τις πέντε πρωτεύουσες του Κονακρύ (η πρωτεύουσα της χώρας, η μεγαλύτερη πόλη, λιμάνι και έδρα της κυβέρνησης) στη Γουινέα. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες των Καλούμ και Σαντομπά και άλλοτε προπονητής της πρώτης, Πασκάλ Ζανίν, ο οποίος έχει αρκετές άκρες στην πατρίδα του, κατάφερε να πείσει την Αζαξιό να τον δοκιμάσει.

Ο Καμαρά δοκιμάστηκε τον Μάιο του 2015 και δεν χρειάστηκε παρά λίγες προπονήσεις προκειμένου να πείσει τους ανθρώπους του συλλόγου για την αξία του. Με συνοπτικές διαδικασίες και αφού ολοκληρώθηκαν τα δοκιμαστικά διάρκειας έξι εβδομάδων, η Αζαξιό τον πήρε στις ακαδημίες της και λίγους μήνες αργότερα του πρόσφερε το πρώτο του επαγγελματικού συμβόλαιο προκειμένου να τον μονιμοποιήσει στην Κορσική.

Ο Ολιβέρ Πανταλόνι, που φόρεσε για οκτώ χρόνια τη φανέλα της ομάδας σαν ποδοσφαιριστής και από το 2004 -με διάλειμμα μόνο τη σεζόν 2013/14 όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τουρς- την καθοδηγεί από τον πάγκο, του έδωσε από την πρώτη κιόλας χρονιά ρόλο στην ομάδα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο νεαρός αμυντικός μέσος (έπαιξε μια φορά σαν δεξί μπακ και άλλη μια σαν δεξί χαφ) εκτόπισε τον Λοράν Αμπεργκέλ από την ενδεκάδα και καθιερώθηκε μπροστά από τα στόπερ, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 19 συμμετοχές, δύο γκολ και μια ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Φέτος, πριν καν βγει ο Μάρτης, ο νεαρός χαφ ξεπέρασε τον αριθμό των συμμετοχών που είχε πέρυσι (έφθασε ήδη τις 22), προσφέροντας τις υπηρεσίες του τόσο στο «6» όσο και στο «8» σε πιο αμυντικογενείς εκδοχές του αγαπημένου 4-4-1-1 του Πανταλόνια. Στο τελευταίο ματς έμεινε εκτός αποστολής, κάτι που «δένει» την πληροφορία περί επίσκεψής του στη χώρα μας, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να κλείσει το deal με τον Ολυμπιακό.

H Αζαξιό (εκεί αγωνίζεται ο δικός μας Γιάννης Χαροντάκης, ο Καζίμ Λάτσι που έχει δοθεί δανεικός από τους Πειραιώτες και οι Σαϊνάτι – Μποέ-Κέιν που πέρασαν στο παρελθόν από τον Εργοτέλη), η οποία βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδο στην πρώτη τριάδα και την άνοδο στη Ligue 1, αναμένεται να δώσει, λοιπόν, έναν ακόμα παίκτη στον Ολυμπιακό, βάζοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στα ταμεία της. athina984.gr