Αλλαξαν τους διοικητές των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Αλλαξαν τους διοικητές των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη

Αλλαξαν τους διοικητές των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη«Φύλλο Πορείας» για άλλο πόστο πήρε ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού ενώ αποστρατεύτηκε με τις κρίσεις ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι», στις οποίες ανήκουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί, ο υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας και ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος έως και χθες το απόγευμα ήταν επικεφαλής των δυο κρίσιμων σχηματισμών.

Έτσι ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ' Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Νέος Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος

Από την άλλη, ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος αποστρατεύτηκε.Νέος διοικητής της ταξιαρχίας αναλαμβάνει ο ταξίαρχος Ερμόλαος Παπαστεφανής.


Αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής στον Εβρο - Αυξάνονται οι περιπολίες



Aλλαγές στις πρακτικές των περιπολιών στον Έβρο επέφερε το περιστατικό της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στρατιώτες, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Άμυνας, αποφασίστηκε να υπερδιπλασιαστούν οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών.

Έτσι, από δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις περιπολίες, πλέον αυτές θα γίνονται από επτά. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, επιπλέον, οι μονάδες έχουν λάβει σαφείς οδηγίες για τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρόμοιο περιστατικό.

Τέλος, από το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν ότι οι αλλαγές στις μονάδες διοικητών των μονάδων στον Έβρο αφορούν προγραμματισμένες κρίσεις του Ελληνικού Στρατού και δεν σχετίζονται με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται επίσκεψη στον Εβρο του Αρχηγου ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, όπου θα μιλήσει με τους γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών ενώ θα επισκεφθεί τόσο την 16η Μεραρχία Πεζικού όσο και κάποια φυλάκια. Οι ίδιες πληροφορίες τον θέλουν να διανυκτερεύει σε κάποιο από αυτά.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι «φουντώνουν» οι φήμες για επίσκεψη κλιμακίου αμερικανών στρατιωτικών στον Εβρο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το επεισόδιο με τους Ελληνες στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
ΜΜΕ της περιοχής δεν απέκλειαν να γίνει συζήτηση για την ύπαρξη αμερικανικής βάσης, ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι και παλαιότερα αλλά χωρίς να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες. tovima.gr