Κρήτη: Στο εδώλιο καθηγητής για δολοφονία παππού – «Βράζουν» οι συγγενείς του θύματος μετά τις αρχικές εξηγήσεις! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Κρήτη: Στο εδώλιο καθηγητής για δολοφονία παππού – «Βράζουν» οι συγγενείς του θύματος μετά τις αρχικές εξηγήσεις!

Στο επικεντρο επανέρχεται η υπόθεση της φονικής συμπλοκής, η οποία είχε σημειωθεί σε σπίτι, έξω από τις Πατσίδες, του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων στην Κρήτη, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο...

Πρωταγωνιστής εκείνης της υπόθεσης, που αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, είναι ένας 67χρονος – σήμερα – καθηγητής του ΤΕΙ, ο οποίος είχε συμπλακεί με έναν 69χρονο άνδρα από τα Ανώγεια, που είχε χάσει τη ζωή του.

Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία ακόμη και σήμερα καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου, καθως τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε γίνει το φονικό, απασχολούν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.

Φονικό με το… καλημέρα

Το φονικό είχε σημειωθεί στις 20 Οκτωβρίου του 2016, στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο 67χρονος άνδρας. Εκεί ο κατηγορούμενος είχε δεχτεί την επισκεψη του 69χρονου, τον οποίο ο καθηγητής έχει δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε και πως – κατά συνέπεια- δεν είχαν καμιάς φύσης διαφορές μεταξύ τους.

Αυτό που ισχυρίζεται είναι ότι μπήκε στο σπίτι του με σκοπό να τον ληστέψει. Κάποια στιγμή – όπως δήλωσε- ο 69χρονος του επιτέθηκε με στόχο να τον σκοτώσει, χρησιμοποιώντας μια κατσούνα. Από την πλευρά της, η οικογένεια του νεκρού ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ότι ο καθηγητής ψεύδεται και ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονταν μεταξύ τους και ότι είχαν προηγούμενα.

Οι αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί από τον ίδιο τον 67χρονο και φτάνοντας στο σημείο είχαν εντοπίσει τον 69χρονο να είναι τραυματισμένος βαριά με μαχαίρι. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016 ο 67χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος, όμως λίγους μήνες μετά είχε αποφυλακιστεί, με περιοριστικούς όρους.

Η τελευταία πράξη στα Ανώγεια

Ο 69χρονος, παρά την προσπάθεια που είχε καταβληθεί από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ, όπου είχε μεταφερθεί, είχε υποκύψει στα τραύματά του και είχε κηδευτεί στα Ανώγεια.

Στο χωριό εκείνες τις μέρες – στο άκουσμα της είδησης- είχε υπαρξει μεγάλη αναστάτωση, από το χαμό του συγχωριανού τους.

Πηγή: ekriti.gr