Βρέθηκε σε λεωφορείο πίνακας του Ντεγκά που εκλάπη πριν από εννέα χρόνια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Βρέθηκε σε λεωφορείο πίνακας του Ντεγκά που εκλάπη πριν από εννέα χρόνια

Το αριστούργημα του Εντγκάρ Ντεγκά, Ένας πίνακας αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του Γάλλου καλλιτέχνη Εντγκάρ Ντεγκά βρέθηκε σ’ ένα λεωφορείο κοντά στο Παρίσι.
Το αριστούργημα με τον τίτλο «Τα μέλη της χορωδίας» (“Les Choristes”) που φιλοτέχνησε ο φημισμένος ζωγράφος το 1877 είχε κλαπεί πριν από εννέα χρόνια από μουσείο στη Μασσαλία και βρέθηκε στο χώρο αποσκευών του λεωφορείου μετά από τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας σε χώρο στάθμευσης δίπλα σε αυτοκινητόδρομο περίπου 32 χλμ ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ουδείς από τους επιβάτες διεκδίκησε τον πίνακα, τη γνησιότητα του οποίου επιβεβαίωσε το μουσείο του Ορσέ.
Η αξία του έργου υπολογίζεται στα 800.000 ευρώ.
Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρανσουάζ Νισέν δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τον εντοπισμό του πίνακα «η εξαφάνιση του οποίου συνιστούσε βαριά απώλεια για τη γαλλική ιμπρεσιονιστική κληρονομιά».
Ο ζωγράφος, γλύπτης και χαράκτης Εντγκάρ Ντεγκά γεννήθηκε το 1834 στο Παρίσι και θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 19ου αι. και από τους θεμελιωτές του Ιμπρεσιονισμού, μολονότι ο ίδιος απέρριπτε τον όρο και προτιμούσε να αποκαλείται ρεαλιστής. iefimerida.gr