Φύτεψαν λουλούδια σε λακκούβες στην πόλη της Κέρκυρας (video-pics) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Φύτεψαν λουλούδια σε λακκούβες στην πόλη της Κέρκυρας (video-pics)

Παρ΄ όλη τη βροχή, οι εθελοντές της κίνησης «Τα παράπονά σου στο Δήμαρχο»
προχώρησαν στην δράση που είχαν προγραμματίσει. Αναμενόμενα, λόγω βροχής η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο έγινε η αρχή!






Δείτε τι είπε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Κώστας Τσιριγγάκης


ΚΕΡΚΥΡΑ. Αυτή η χιουμοριστική ιδέα, που κάνει θραύση στο εξωτερικό, έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα από καιρό και τώρα έρχεται Κέρκυρα μεριά! Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη «πράσινη» ιδέα ανά την Ελλάδα και δημοσιεύουν φωτογραφίες από ανάλογες δράσεις σε άλλες πόλεις.
Το φύτεμα λουλουδιών σε λακκούβες είναι ένας πρωτότυπος τρόπος ανάδειξης του σοβαρού και γενικευμένου προβλήματος με τις κακοτεχνίες στους δρόμους ανά την Ελλάδα αλλά και ανά την υφήλιο.
Σην Κέρκυρα, η πρωτοβουλία της δράσης ξεκίνησε από την ομάδα του fb «Τα παράπονά σου στο Δήμαρχο» και μέχρι τώρα το ενδιαφέρον για τη δράση είναι αρκετά μεγάλο.
 
Η λεμονιά της Κεφαλονιάς
 
Η πρωτοπόρα Κεφαλονιά το 2011 φύτεψε μια λεμονιά, όταν στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Καμιναράτα σημειώθηκε μια βλάβη στο σύστημα ύδρευσης και το συνεργείο της αρμόδιας υπηρεσίας, έσκαψε, διόρθωσε τη βλάβη και έφυγε αφήνοντας σε εκείνο το σημείο μια μεγάλη λακκούβα που  ταλαιπωρούσε τα διερχόμενα οχήματα άλλα και τους πεζούς.
 
Κρήτη 
 
Τον εναλλακτικό τρόπο που τείνει να γίνει παγκόσμια «μόδα» ενστερνίστηκαν και οι Κρητικοί για να καλύψουν τις λακκούβες στους δρόμους το 2015 και το Σεπτέμβρη του 2017. «Εφόσον ο Δήμος Ηρακλείου, δεν έχει μέχρι στιγμής καλύψει τις επικίνδυνες λακκούβες στους δρόμους της πόλης, μια ομάδα πολιτών, επέλεξε να τις φυτέψει. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί ήδη και σχετική ομάδα στο Facebook με τίτλο «Φύτεψε κι εσύ μια λακκούβα» για μπορέσει να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο, ενώ ήδη αριθμεί εκατοντάδες μέλη.
 
Σέρρες
 
«Γροθιά» στην αδιαφορία των αρχών, έριξαν το Μάιο του 2015, κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Κερκίνης του Δήμου Σιντικής. Ο δρόμος που οδηγεί σε μία από τις πλέον προβεβλημένες και τουριστικές περιοχές του νομού Σερρών, που είναι η λίμνη Κερκίνη, εδώ και χρόνια βρίσκεται σε άθλια κατάσταση».
Τι και αν κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Κερκίνης φτάνοντας σε σημεία να κλείσουν το δρόμο συμβολικά, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Έτσι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν διαφορετικά φυτεύοντας λουλούδια κατά μήκος του οδικού άξονα.
 
Κομοτηνή
Απόσπασμα από την ανακοίνωση της Παράταξης Πολιτών το 2017 στον Δήμο Κομοτηνής «Πλέον οι λακκούβες της οδού Λυκαβηττού είναι ανθισμένες χάρη σε μια ομάδα συνειδητοποιημένων δημοτών…  είπαμε μέχρι τότε να τους γλυκάνουμε λίγο το τοπίο με μερικά άνθη, ενώ στις μεγαλύτερες λακκούβες θα μπορούσαμε να βάλουμε με και κάτι σε ζαρζαβατικό, ζούμε σε δύσκολους καιρούς και ίσως το χρειαστούν…»
Παγκόσμια μόδα
Ωστόσο οι πρωτοποριακές διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο για τις λακκούβες ποικίλουν και έτσι εκτός από το φύτεμα λουλουδιών όπως κάνουν οι ευγενικές ψυχές στο Λονδίνο μεταξύ άλλων και ο Steve Wheen με τους μικροσκοπικούς θαυμαστούς κήπους του, ο κόσμος έχει βρει διαφόρους «ενδιαφέροντες» τρόπους  διαμαρτυρίας.
Λακούβα με ονοματεπώνυμο
Στο Ραϊπούρ, οι Ινδοί κάτοικοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να στρέψουν το ενδιαφέρον των πολιτικών στο πρόβλημα. Οργανώνουν παρωδίες θρησκευτικών τελετών στις οποίες ουσιαστικά βαφτίζουν τις λακκούβες και τους δίνουν ονόματα- τι άλλο;- πολιτικών.
Στην Ουγκάντα, οι ψαράδες πήραν τα εργαλεία τους και στήθηκαν στη σειρά, περιμένοντας να... τσιμπήσει ένα ψάρι μέσα από τη λακκούβα. Πιο καλλιτεχνικοί τύποι οι Ρώσοι, έκαναν γκράφιτι στις τρύπες στην άσφαλτο με έμπνευση πάντα τα πρόσωπα των τοπικών αρχόντων.
Το 2006 στον Καναδά, είχαν αντίστοιχες ανησυχίες, τις εξέφρασαν όμως αλλιώς. Ντόπιοι έβγαλαν τα ρούχα τους και πόζαραν γυμνοί μέσα στις λακκούβες, δημιουργώντας ένα ημερολόγιο που έστειλε το μήνυμα της ανάγκης για έργα προς πάσα κατεύθυνση.Ένας φωτογράφος στο Μόντρεαλ άντλησε έμπνευση από τις λακκούβες και έβγαλε μία σειρά φωτογραφιών με κύρια πρωταγωνίστρια την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, που ως γνωστόν εξαφανίστηκε μέσα σε μία τέτοια τρύπα.
Τέλος στο Εσεξ μία γυναίκα, εξαιτίας του εκνευρισμού για τον κατεστραμμένο δρόμο μπροστά στο σπίτι της, πήρε φιγούρες από τα Στρουμφ και έστησε ολόκληρο χωριό γύρω από τις λακκούβες, το φωτογράφισε και το έστειλε στον διευθυντή μεταφορών. Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο. Την επόμενη ημέρα οι εργάτες τακτοποίησαν το ζήτημα. enimerosi.com