Ο πύραυλος της Space X «ξεπέρασε» τον Αρη και πάει στη ζώνη των αστεροειδών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ο πύραυλος της Space X «ξεπέρασε» τον Αρη και πάει στη ζώνη των αστεροειδών

Ο πύραυλος της Space X «ξεπέρασε» τον Αρη και πάει στη ζώνη των αστεροειδώνΤο κόκκινο ηλεκτρικό Tesla Roadster αξίας 100.000 δολαρίων του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ελον Μασκ, με τον «Αστράνθρωπο» στο τιμόνι του - μία ανθρωπόμορφη κούκλα ντυμένη με διαστημική στολή - χάραξε νέα πορεία.

Κατευθύνεται, τελικά, πέρα από τον Αρη που ήταν ο αρχικός στόχος, προς τη ζώνη των αστεροειδών ανάμεσα στον γειτονικό πλανήτη και στον Δία, όπου η πιθανότητα μιας καταστροφικής σύγκρουσης δεν είναι αμελητέα.

Αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι να φθάσει εκεί μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι, μπορεί η κοσμική ακτινοβολία που στο μεταξύ θα βομβαρδίζει το διαστημικό αυτοκίνητο και τον «οδηγό» του, να έχει προκαλέσει τη σταδιακή αποσύνθεσή τους.

Ο Μασκ έκανε γνωστό, με μήνυμά του στο Twitter, ότι ο ισχυρότερος πύραυλος αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ο Falcon Heavy της Space X, ο οποίος εκτοξεύθηκε με επιτυχία από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), «ξεπέρασε την τροχιά του 'Αρη και συνεχίζει με στόχο τη ζώνη των αστεροειδών». Η Space X δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν η αλλαγή πορείας έγινε από λάθος ή επί σκοπού.

Μερικοί παρερμήνευσαν τη δήλωση αυτή, νομίζοντας ότι ο πύραυλος ήδη έφθασε πέρα από τον «κόκκινο πλανήτη», κάτι για το οποίο θα χρειάζονταν αρκετοί μήνες. Αυτό που ο Μασκ στην πραγματικότητα είπε, είναι ότι ο πύραυλος ξέφυγε από την αρχικά προγραμματισμένη ελλειπτική τροχιά του, που θα τον έφερνε κοντά στον 'Αρη, και πλέον εισήλθε σε μια νέα τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία θα τον πάει ακόμη πιο πέρα, στη ζώνη των αστεροειδών. Στο απώτερο σημείο της τροχιάς του, ο πύραυλος θα φθάσει σε απόσταση σχεδόν 390 εκατ. χιλιομέτρων από τον Ήλιο, περίπου 2,6 φορές την απόσταση Γης-Ήλιου.

Στην ηλιοκεντρική αυτή τροχιά το διαστημικό σκάφος μπορεί, όπως είπε ο Μασκ, να παραμείνει ακόμη και για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Και -για όσο αντέξει- το ραδιόφωνο του ραδιοφώνου θα παίζει συνεχώς την επιτυχία "Space Oddity" του Ντέηβιντ Μπόουι, ο οποίος θα ενθουσιαζόταν χωρίς αμφιβολία με την προοπτική να ακούσουν ίσως κάποτε οι εξωγήινοι το τραγούδι του. Τι «διαστημική παραξενιά» αλήθεια!

Οι οπαδοί της επίπεδης Γης δεν πίστεψαν ούτε αυτό!


Αλλά ασφαλώς το ακόμη πιο παράξενο είναι ότι υπάρχουν στον πλανήτη μας άνθρωποι που δεν έχουν πιστέψει τίποτε από τα παραπάνω. Η Εταιρεία Επίπεδης Γης -που ισορροπεί ανάμεσα στην ακραία συνωμοσιολογία και στον ακραίο παραλογισμό- ανακοίνωσε βαθυστόχαστα ότι «οι άνθρωποι που πιστεύουν πως η Γη είναι σφαιρική, επειδή είδαν στο Ίντερνετ ένα αυτοκίνητο στο διάστημα, πρέπει να αποτελούν τη νέα ενσάρκωση της φράσης "είναι αληθινό, το είδα στην τηλεόραση!". Είναι ένα κακό επιχείρημα. Γιατί να πιστέψουμε μια ιδιωτική εταιρεία ότι λέει την αλήθεια;».

Οι οπαδοί της επίπεδης Γης κατέκλυσαν το Twitter με σχετικά μηνύματα που μετέτρεπαν τη Space X σε...Fake X και επέμειναν ότι οι φωτογραφίες της εκτόξευσης ήσαν φτιαγμένες με Photoshop, στο πλαίσιο μιας ακόμη τρομερής συνωμοσίας, ώστε να αποκρυβεί από την ανθρωπότητα η μεγάλη αλήθεια: Η Γη είναι ένας επίπεδος δίσκος με τον Βόρειο Πόλο στο κέντρο του. Το ερώτημα είναι πόσοι το πιστεύουν αυτό, πέρα από τα 535 μέλη που έχει η Εταιρεία Επίπεδης Γης.