Ποιους «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τον φρικτό θάνατο του βρέφους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ποιους «βλέπει» η ΕΛΑΣ πίσω από τον φρικτό θάνατο του βρέφους

poious-blepei-i-elas-pisw-apo-ton-frikto-thanato-tou-brefousΠου στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τους δράστες που στραγγάλισαν και πέταξαν στα σκουπίδια ένα νεογέννητο αγοράκι.
Οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, οικογένειες με γυναικείο μέλος που έχει ψυχολογικά προβλήματα ή νοητική στέρηση, αναζητούν μεταξύ άλλων οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, επιχειρώντας να εντοπίσουν την μητέρα, συγγενείς ή σύντροφο που επεφύλασσαν έναν τόσο φρικτό θάνατο σε ένα βρέφος, λίγες στιγμές αφότου ήρθε στη ζωή.

Δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα επιλόχειας κατάθλιψης ακόμη και ανηλικότητας της μητέρας, που ευθύνονται για την αηδιαστική απόφαση, ενδεχομένως οικογενειακής ή συντροφικής, της δολοφονίας του.

Τα συμπεράσματα της ιατροδικαστού Σουλτάνας Μαριανού, που διενέργησε την νεκροτομή, για τα αίτια και τον χρόνο θανάτου του άτυχου νεογέννητου αγοριού είναι συγκλονιστικά. Η δράστιδα ή ο δράστης, στραγγάλισαν το βρέφος με τον ομφάλιο λώρο και ένα σκοινί, ενώ πιθανότατα τοποθέτησαν στο στόμα του, χαρτοπετσέτες για να μην… ακούν το κλάμα του!

Η κ. Μαριανού προσδιόρισε χρονικά την γέννηση και κυρίως τον θάνατο του αγοριού, λίγες ώρες πριν τον εντοπισμό του, μεταξύ 00:00 και 06:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ επεσήμανε πως το παιδί γεννήθηκε ζωντανό και υγιές, με κανονικό βάρος. 

«Πρόκειται για ασφυξία, συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφαλίου λώρου και δια βρόχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητος δια τεμαχίου χάρτου. Του είχαν φράξει τη στοματική κοιλότητα και του είχαν δέσει τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί στο λαιμό του. Το παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαριανού.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν πόρτα-πόρτα πληροφορίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ευελπιστώντας να φθάσουν τα ίχνη της μητέρας και τους λόγους που έφθασε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση εκτιμούν πως ο στραγγαλισμός του βρέφους δεν ήταν προσχεδιασμένος αλλά κάτι στιγμιαίο και «αυθόρμητο», γι αυτό εικάζουν πως μητέρα και πολύ πιθανοί συνεργοί είναι κάτοικοι της περιοχής.

Προς το παρόν οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν δράστιδα να είναι η ίδια η μητέρα, που σημαίνει πως έχουν να κάνουν με παιδοκτονία, είτε συγγενικό πρόσωπο ή σύντροφο, οπότε πρόκειται για ανθρωποκτονία. Παράλληλα αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων κοντά στην περιοχή που εντοπίστηκε από τον ρακοσυλλέκτη η σορός του βρέφους στη συμβολή των οδών Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη, προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτα άτομα και οχήματα.

Σημειώνεται ότι το βρέφος εντοπίστηκε τυλιγμένο με σεντόνια και σακούλες, είχε ακόμη τον ομφάλιο λώρο και χαρτοπετσέτες στο στόμα. Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών περισυνέλλεξαν τα αντικείμενα που σχετίζονται με την δολοφονία του βρέφους, ωστόσο από την πρώτη εξέτασή τους δεν προκύπτουν προς το παρόν αξιοποιήσιμα στοιχεία, όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που ταυτοποιούνται με σεσημασμένα άτομα. Ωστόσο, έχουν στην κατοχή τους πλούσιο και «ορφανό» γενετικό υλικό, το οποίο εξετάζεται αν ταυτοποιείται με αυτό του βρέφους. Σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως ανήκει στην μητέρα ή τον πατέρα του και θα αποτελέσει σοβαρό στοιχείο επιβεβαίωσης της ταυτότητάς τους, στην περίπτωση εντοπισμού υπόπτων. Δεν αποκλείεται επίσης, αυτό το γενετικό υλικό να ανήκει στο άτομο που πιθανότητα πήρε και απέρριψε το δολοφονημένο βρέφος στον κάδο απορριμμάτων.   Την ίδια ώρα η αστυνομική έρευνα έχει επεκταθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές για την περίπτωση που η μητέρα έχει καταφύγει σε αυτά για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

thetoc.gr