Η ρωσική αντιτρομοκρατική στις έρευνες για την συντριβή - Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες (βίντεο) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Η ρωσική αντιτρομοκρατική στις έρευνες για την συντριβή - Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες (βίντεο)

russia_plane_2Ρωσικό αεροσκάφος της εταιρείας Saratov, τύπου Antonov, συνετρίβη κοντά στη Μόσχα.  Στο αεροπλάνο επέβαιναν 71 άτομα (65 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα), ενώ χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της ρωσικής πρωτεύουσας. 
Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι προκάλεσε τη συντριβή, η οποία συνέβη σε θερμοκρασίες γύρω στους-5 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις. Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ στις έρευνες συνδράμει και η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 
Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την επιχείρηση έρευνας στο δύσβατο σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος εντοπίστηκε το μαύρο κουτί. 
Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους (Πηγή: Α.P.)
Το αεροπλάνο συνετρίβη έξω από το χωριό Αργκούνοβο, στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, ενώ όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.
Ελικόπτερα βρίσκονταν στο σημείο καθώς και διασώστες σε ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω στο χιόνι. Αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων δήλωσε πως δύο σοροί έχουν βρεθεί στο σημείο.



Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή Ραμένσκογιε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.
Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο με προορισμό το Ορσκ, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν, σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων από τη Μόσχα.
Μαρτυρίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Interfax, αναφέρουν ότι το αεροπλάνο πριν από τη συντριβή του έχανε ραγδαία ύψος και έπεφτε φλεγόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 2010.
«Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρία της το 2016.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση έδειξαν συγγενείς να περιμένουν στο αεροδρόμιο του Ορσκ, ορισμένοι κρατώντας το κεφάλι στα χέρια τους.
Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 πως μία ομάδα ψυχολόγων βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να παράσχει υπηρεσίες υποστήριξης.

Metar weather data for Moscow Domodedovo International Airport

UUDD 111130Z 13006MPS 2100 -SN SCT008 OVC026 M05/M06 Q1019 R14R/590293 R14L/590392 TEMPO 1200 SHSN BKN012CBhttps://www.flightradar24.com/data/airports/dme/weather  pic.twitter.com/6m8A9Bsdda
The great circle distance between Moscow (DME) and Orsk (OSW) is 1,448 km. Avarage flight time for flight is 2h 11 min. pic.twitter.com/CJ7Pc1mmuh

View image on Twitter

Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και διέταξε τη σύσταση ειδικής ερευνητικής επιτροπής.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος ακύρωσε εξαιτίας του δυστυχήματος το ταξίδι του στο Σότσι, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα kathimerini.gr