Γ. Στουρνάρας: Υπό καθεστώς εκβίασης μίλησαν οι μάρτυρες εναντίον μου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Στουρνάρας: Υπό καθεστώς εκβίασης μίλησαν οι μάρτυρες εναντίον μου

Γ. Στουρνάρας: Υπό καθεστώς εκβίασης μίλησαν οι μάρτυρες εναντίον μουΓια "στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση" κάνει λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας, για την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση Novartis. Ο επικεφαλής της ΤτΕ με άρθρο του στα "ΝΕΑ" επισημαίνει ότι κατά την περίοδο του διετέλεσε ΥΠΟΙΚ ελήφθησαν σκληρά μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, το κόστος της οποίας έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης χαρακτηρίζει τις μαρτυρίες "απολύτως ψευδείς", ενώ προκαλεί τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι ως υπουργός Οικονομικών, έμμεσα η άμεσα, ωφέλησε την Novartis.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, "τα δήθεν περί συκοφαντίας μου, που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια", ενώ εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μάρτυρες τελούν υπό καθεστώς εκβίασης, συμπληρώνοντας ότι "μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων".

Υπενθυμίζει δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο την τελευταία τριετία, αλλά αποσαφηνίζει ότι δεν πτοείται από τις επιθέσεις και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. "Νοιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό", αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο του άρθρου του.