Europa League: Η ΑΕΚ φοράει το ευρωπαϊκό κοστούμι και υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Europa League: Η ΑΕΚ φοράει το ευρωπαϊκό κοστούμι και υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ

Europa League: Η ΑΕΚ φοράει το ευρωπαϊκό κοστούμι και υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑΝα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League θα επιχειρήσει απόψε η ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται στις 22:05 την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ.
Ο Σοτζέι Μασούντ υποφέρει από γρίπη, δεν κατάφερε να βγάλει το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης και έτσι έμεινε εκτός αποστολής για το σημερινό παιχνίδι. Άλλωστε ο Ιρανός μεσοεπιθετικός, έδειχνε αδύναμος. Επίσης εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κονέ και Λόπες, αλλά και ο Χουλτ και ο Μοράν που δεν είναι δηλωμένοι στην Ευρώπη. Γι αυτό και στις επιλογές του Χιμένεθ επέστρεψε ο Αϊντάρεβιτς.
Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τη Ντιναμό: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Αραούχο.
Χιμένεθ: Να κρατήσουμε το μηδέν απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου
Ο Μανόλο Χιμένεθ θεωρεί ικανή την ΑΕΚ να επεκτείνει και άλλο την ευρωπαϊκή της σεζόν, μετά την φάση των «32» του Europa League.
Στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της πρώτης συνάντησης με τη Ντιναμό Κιέβου για τους «32» του Europa League τόνισε την ανάγκη να κρατήσει η ομάδα του το μηδέν στο ΟΑΚΑ. 
Αναλυτικά ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για: 
-το πώς περιμένουν τον αγώνα της Πέμπτης: «Είναι αλήθεια πως πλησιάζει το τέλος του δρόμου σε κάθε μία διοργάνωση. Αλλά είναι αλήθεια ότι για εμάς όλοι οι αγώνες αποτελούσαν τελικούς για να είμαστε ζωντανοί σε όλες τις διοργανώσεις ως τώρα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή για να καρπωθούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Κάνουμε μία καλή σεζόν και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε το δυνατόν καλύτερη». 
-το αν υπάρχει κόπωση στην ομάδα: «Μπορεί να υπάρχει μια φυσιολογική κούραση. Όταν υπάρχει μια σημαντική απουσία είναι σίγουρα μειονέκτημα». 
-την απραξία της Ντιναμό: «Όλες οι ομάδες αυτής της χώρας είναι συνηθισμένες σε αυτή τη χειμερινή διακοπή, όπως και εμείς στη διακοπή του καλοκαιριού. Είχαν πολύ καιρό να προετοιμαστούν για αυτό το παιχνίδι και για να δουν εμάς. Η ομάδα της Ντιναμό είναι πολύ δυνατή. Μπορεί τα πόδια να είναι πιο ξεκούραστα, αλλά τους λείπει ρυθμός. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μείνουμε πιστοί στη δική μας φιλοσοφία και να κερδίσουμε». 
-τη δυναμικότητα του αντιπάλου: «Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα. Φυσικά η Ντιναμό είναι δυνατή ομάδα, με μεγάλη ιστορία και δεν θα είναι καθόλου εύκολος ο αγώνας». 
-τις αγωνιστικές προτεραιότητες της ΑΕΚ στον αγώνα: «Θα ήταν το καλύτερο να μην δεχθούμε γκολ γνωρίζοντας πως η αξία του εκτός έδρας γκολ είναι διπλή. Αν δεχθούμε γνωρίζουμε πως θα πρέπει να πάμε στο Κίεβο πιθανώς να σκοράρουμε και έτσι θα γίνει πιο δύσκολο. Θέλουμε η πίεση να μην είναι 20 λεπτά, αλλά 90 συν τις καθυστερήσεις. Αυτό όμως που γίνεται συχνά είναι μια ομάδα να προτείνει έναν τρόπο παιχνιδιού, αλλά ο αντίπαλος να έχει την απάντηση». 
-το γεγονός ότι η ΑΕΚ δίνει το πρώτο ματς εντός έδρας: «Υπάρχουν πολλά γούστα. Άλλος μπορεί να θέλει να παίξει το πρώτο ματς εκτός και το δεύτερο εντός. Το βασικό είναι ότι θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρώτο ματς για να δούμε πόσο ενδιαφέρον θα είναι και το δεύτερο. Εγώ θα είμαι πολύ ήρεμος αν η ομάδα μου προσπαθήσει να δείξει όλα αυτά που ξέρει. Με την προσπάθεια και μόνο εγώ θα είμαι ικανοποιημένος». 
-το ρόλο του Τσιγκρίνσκι: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε αυτόν τον ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ. Τέτοιου είδους παίκτες χρειάζεται μια ομάδα. Παίζει πολύ καλή άμυνα και μπορεί να φτιάξει παιχνίδι το ίδιο καλά. Είναι πολυτέλεια να έχει έναν τέτοιον παίκτη μια ομάδα, λόγω του επαγγελματισμού του και του πόσο συνειδητοποιημένος είναι».
Γκάλο: «Όλη η ομάδα αισθάνεται καλά, θα μπούμε δυνατά για τη νίκη»
Με πίστη για κάτι θετικό με την αυτοπεποίθηση από το σερί καλών αποτελεσμάτων θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Ντιναμό Κιέβου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ροντρίγο Γκάλο στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος μπακ επεσήμανε ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκέφτονται την κούραση που μπορεί να υπάρχει και ότι θα μπουν δυνατά ώστε να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Ουκρανούς στο ΟΑΚΑ. 
Αναλυτικά μίλησε για: 
-το αν υπάρχει κούραση από το βαρύ πρόγραμμα και το δέλεαρ που υπάρχει: «Έχουμε μια φυσιολογική κούραση. Κανείς από μας όμως δεν θα είναι κουρασμένος στον αγώνα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε οποιαδήποτε κούραση έχουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό». 
-την κατάστασή του και της ΑΕΚ: «Αισθάνομαι πολύ καλά όπως και όλη η ομάδα αισθάνεται πολύ καλά με το σερί που έχουμε κάνει. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να μπούμε δυνατά. Θα είναι καλή μια νίκη για την πορεία μας στην Ευρώπη και την αυτοπεποίθηση της ομάδας». 
-τα όσα έχει στο μυαλό του εν όψει της αυριανής αναμέτρησης: «Θα μιλήσω για εμένα προσωπικά. Θέλω να κερδίσω και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει την πρόκριση όπως θέλουμε τη νίκη και σε κάθε παιχνίδι. Σε όποια διοργάνωση και να αγωνιζόμαστε. Θέλουμε να μπούμε και να κάνουμε καλό παιχνίδι, επειδή θεωρούμε σημαντικό να συνεχίσει η ομάδα στην Ευρώπη».
Χάρκεβιτς: «Πολύ δυνατή και οργανωμένη η ΑΕΚ»
Από τα λόγια του φειδωλού Αλεξάντρ Χάρκεβιτς φάνηκε πόσο υπολογίζουν στις τάξεις της Ντιναμό Κιέβου την ΑΕΚ. Ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας χαρακτήρισε την «Ένωσης» πολύ δυνατή και πειθαρχημένη ομάδα. 
Αναλυτικά, ο Αλεξάντρ Χάρκεβιτς μίλησε για: 
-το αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιήσει την Πέμπτη: «Είναι δύο τα παιχνίδια, οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να έχουμε αύριο, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς». 
-το αν έχει επιλέξει ενδεκάδα: «Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε κάποιες μεγάλες αμφιβολίες για τις θέσεις στην ενδεκάδα. Σκεφτόμαστε για 2-3 θέσεις στις οποίες έχουμε δύο επιλογές. Για τερματοφύλακα θα αποφασίσουμε οριστικά αύριο». 
-το αν η ΑΕΚ είναι η πιο πειθαρχημένη αντίπαλος: «Είναι πολύ πειθαρχημένη ομάδα, όπως και η Παρτιζάν. Παίζει πολύ δυνατά σαν ομάδα». 
-το πού θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση για την αντιμετώπιση της ΑΕΚ: «Είναι πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, έχει κάποιες δυνατές προσωπικότητες, ειδικά στην επίθεση, αλλά ελπίζω ό,τι δείξαμε στους παίκτες μας να το βγάλουν αύριο στο γήπεδο». iefimerida.gr