Καταδίκη βουλευτή της Χ.Α. για συκοφαντική δυσφήμηση της Λ. Κανέλλη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Καταδίκη βουλευτή της Χ.Α. για συκοφαντική δυσφήμηση της Λ. Κανέλλη

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Σαχινίδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον βουλευτή μετά την πρόταση του εισαγγελέα για επιβολή ποινής 20 μηνών.

Η κατηγορία αφορά όσα είχε αναφέρει σε βάρος της βουλευτή από το βήμα της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2015, όταν την είχε χαρακτηρίσει «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το 2013.

Στην επίμαχη φράση, για την οποία ο βουλευτής δέχθηκε σύσταση από τον προεδρεύοντα να ανακαλέσει, ανέφερε: «Χθες από το βήμα αυτό, αργά το βράδυ παρακολουθήσαμε μια ομιλία του θηλυκού Στάλιν, της κ. Λιάνας Κανέλλη η οποία προτίμησε αντί να αναφερθεί στον προϋπολογισμό να αναφερθεί ξανά στη Χρυσή Αυγή. Θυμίζω ότι ήταν αυτή που αυτό το βήμα είχε πει ότι από το Πέραμα έως το Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει. Την καταγγέλλω ως ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία των δύο συντρόφων μας».

Μετά την καταδίκη η κ. Κανέλλη σχολίασε ότι «η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου, συνήθη, δηλαδή, πρακτική των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων που επιδίδονται, εκτός των άλλων, και στην αποδόμηση-δολοφονία χαρακτήρων».

«Όταν όλα τούτα έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα τότε κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (προϋπολογισμός του 2015) για να επιτεθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και εμένα προσωπικά διασπείροντας εν γνώσει του ψεύδη χωρίς τη δυνατότητα, επί τόπου, αντίλογου τότε δεν ασκεί πολιτική αλλά στοχοποιεί ανθρώπους και ασκεί μαύρη προπαγάνδα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ