Άξια στους «4» η ΑΕΚ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Άξια στους «4» η ΑΕΚ

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες και τρίτη μέσα στη σεζόν, η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στο Κύπελλο.
Μεγαλειώδη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ εις βάρος του Ολυμπιακού.

Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, η Ένωση νίκησε με 2-1 τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ κι εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «4» της διοργάνωσης, όπου βρίσκεται ήδη η ΑΕΛ.

Η τρίτη νίκη των «κιτρινόμαυρων» επί του Ολυμπιακού από την έναρξη της περιόδου (προηγήθηκαν οι δύο του πρωταθλήματος) ήταν η «σφραγίδα» στην ανωτερότητα της ομάδας του Χιμένεθ απέναντι στο μεγάλο αντίπαλό της. Τρία 24ωρα μετά το «διπλό» μέσα στο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ επικράτησε για 2η φορά επί των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι για 43 λεπτά στο δεύτερο μέρος ήταν «αόρατοι» κι όταν αποφάσισαν να παίξουν ήταν αργά.

Το πρώτο 45λεπτο στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν προσέφερε απολύτως τίποτα από πλευράς ποιότητας, φάσεων και ευκαιριών στις δύο εστίες. 

Το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης «κράτησε» τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων μακριά από τις αντίπαλες περιοχές, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να ήταν πιο κινητικός, αλλά μη αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. 

Στο ανασταλτικό κομμάτι οι άμυνες πήραν άριστα, οι τερματοφύλακες πέρασαν ένα ευχάριστο 45λεπτο κι όπως ακριβώς συνέβη και πριν από τρία 24ωρα στο αντίστοιχο διάστημα του αγώνα πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, «καθαρή ευκαιρία» δεν υπήρξε...

Ένα σουτ του Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή, που έφυγε άουτ κι άλλο ένα του Μασούντ προς το τέλος του ημιχρόνου, που είχε την ίδια τύχη, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν επιθετικά οι δύο μονομάχοι στα πρώτα 45 λεπτά.  

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του ματς στην επανάληψη και σε αυτό συνετέλεσε το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ. Σε μία ανύπτοη φάση, στο 57΄, ο Μπακάκης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά κι ο μοναδικός προωθημένος παίκτης της Ένωσης στην περιοχή, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Με τη ψυχολογία στα ύψη, η ΑΕΚ ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα και στο 64΄ έχασε διπλή ευκαιρία για να «κλειδώσει» την πρόκριση. Αρχικά με τον Προτό να κάνει σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Κονέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ, ο Μασούντ βρέθηκε απέναντι από τον Βέλγο γκολκίπερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο!

Ο Ολυμπιακός δεν... υπήρχε στο γήπεδο στην επανάληψη και στο 73΄ όλα έδειχναν να τελειώνουν. Ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 66΄ αντί του Λιβάγια, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ρομαό και με αριστερό «κεραυνό» από το ύψος της περιοχής «κάρφωσε» τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Προτό (2-0).

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στο 83΄ με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη (κεφαλιά μετά από κόρνερ) και ο προημιτελικός «πήρε φωτιά».

Πίεσαν στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι», έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Τζούρτζεβιτς στο 89΄ και τον Ταχτσίδη στις καθυστερήσεις, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.