Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες λίγο έξω από τη Μόσχα - Δεν υπάρχουν επιζώντες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες λίγο έξω από τη Μόσχα - Δεν υπάρχουν επιζώντες


Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες λίγο έξω από τη Μόσχα - Δεν υπάρχουν επιζώντεςΤο αεροπλάνο έπεσε πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του - Ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά 3.000 ποδών - Έρευνα για τα αίτια ξεκινούν οι ρωσικές αρχές

Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία! Αεροσκάφος ΑΝ-148 των Saratov Airlines με 71 επιβαίνοντες (65 επιβάτες, 6 μέλη πλήρωμα) συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας! Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωριό Argunovo και οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δήλωσαν ήδη στα ρωσικά ΜΜΕ ότι δεν υπάρχουν επιζώντες, ενώ τα συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε πολύ μεγάλη περιοχή.


Το στίγμα της πτήσης 6W703 χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής. Το έργο των διασωστών ωστόσο δεν είναι εύκολο καθώς λόγω του χιονιού δεν μπορούν τα οχήματα να προσεγγίσουν την περιοχή και τα μέλη των συνεργείων πρέπει να φτάσουν με τα πόδια.

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν επτά ετών, απογειώθηκε στις 13:22 ώρα Ελλάδος και πέντε λεπτά αργότερα άρχισε να χάνει ύψος. Για την ακρίβεια το αεροπλάνο ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200 και το σήμα του χάθηκε 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι είδαν μία φλεγόμενη μπάλα στον ουρανό.

Το αεροσκάφος είχε ως προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Πηγή των σωστικών συνεργείων νωρίτερα δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ: «Μας έχουν πει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη έξω από το χωριό Argunovo. Δεν υπάρχει ελπίδα για τους επιβαίνοντες». Καθ' όδον προς το σημείο της συντριβής είναι και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Maxim Sokolov. 

Ειδική επιτροπή για τα αίτια συστήνει ο Πούτιν


Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

 


Συγγενείς στο αεροδρόμιο του  Όρσκ περιμένουν ενημέρωση 





Η πορεία του αεροσκάφους στο FlightRadar