Φλόριντα: Εικόνες τρόμου μέσα από το σχολείο [pics, vids] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Φλόριντα: Εικόνες τρόμου μέσα από το σχολείο [pics, vids]

Φλόριντα: Εικόνες τρόμου μέσα από το σχολείο [pics, vids] | Newsit.grΤο πάτωμα βαμμένο με αίμα. Ο ήχος πυροβολισμών. Είναι μερικές από τις δραματικές στιγμές μέσα στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας της Φλόριντα.
Το σχολείο όπου το απόγευμα της Τετάρτης (14.02.2018) ένας 19χρονος, πρώην μαθητής, σκόρπισε τρόμο και θάνατο. Και βύθισε τη Φλόριντα το πένθος.

Video ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση (με τους 17 νεκρούς για την ώρα) στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα.

Σε ένα από αυτά, παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στις τάξεις τους, έχουν πέσει το πάτωμα με την ελπίδα να γλιτώσουν. Ακούγεται «βροχή» από πυροβολισμούς.

Ακούγονται ουρλιαχτά. Ένα συνεχιζόμενο «Θεέ μου, Θεέ μου». Και οι πυροβολισμοί κόβουν το αίμα. Όχι μόνο εκείνων που έζησαν τον τρόμο. Αλλά κι εκείνων που είδαν τα 19 δραματικά δευτερόλεπτα του video.



Ένα άλλο έχει καταγράψει τη στιγμή που μαθητές μπορούν επιτέλους να βγούν από την τάξη όπου κρύβονταν. Ακούγονται φωνές τρόμου. Κλάματα. Και στην (θολή) εικόνα μπορεί κανείς να διακρίνει τραυματίες στο πάτωμα.

Δεν είναι, δυστυχώς, το μοναδικό video φρίκης από τη νέα αιματηρή επίθεση. Ένα άλλο, μόλις τριών δευτερολέπτων, δείχνει έναν από τους τραυματίες. Και το πάτωμα μιας τάξης γεμάτο αίματα.


Υπάρχουν φυσικά κι άλλα: όπως αυτό που μαθητές σηκώνουν τα χέρια ψηλά όταν ομάδα SWAT μπαίνει στην τάξη όπου κρύβονται.
Πολλά από τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν στο σχολείο, χρησιμοποίησαν τα κινητά τους όχι μόνο για να στείλουν μηνύματα και να ειδοποιήσουν αν είναι καλά και τι γίνεται αλλά και για να καταγράψουν τις δραματικές στιγμές. 

Πριν το σχολείο στη Φλόριντα…

Οι επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία έφθασαν ήδη τις 18 φέτος.
Η τραγωδία της Τετάρτης προστίθεται σε μια μακρά σειρά σφαγών που διέπραξαν οπλοφόροι στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Στο Λας Βέγκας, τον Οκτώβριο του 2017, 58 άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενός και μόνο ενόπλου, ενώ το 2016, 49 άνθρωποι είχαν δολοφονηθεί μέσα στο κλαμπ Pulse στο Ορλάντο.
Οι επιθέσεις ενόπλων είναι όλο και πιο συχνές μέσα σε σχολεία στις ΗΠΑ: έχουν ήδη γίνει 18 φέτος, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει και τη σφαγή, πριν από περίπου πέντε χρόνια, στο Σάντι Χουκ, ένα δημοτικό σχολείο στο Κονέτικατ όπου είχαν σκοτωθεί 20 παιδιά 6 και 7 ετών.
Αυτή ήταν «η 291η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από τις αρχές του 2013», τόνισε η Σάνον Γουότς, ιδρύτρια της οργάνωσης «Moms Demand Action For Gun Sense In America» («Μητέρες απαιτούν δράση για να επικρατήσει η λογική όσον αφορά την οπλοκατοχή στην Αμερική»), η οποία μάχεται για να σταματήσει η διάδοση των όπλων. newsit.gr