Τραμπ: Δεν είμαι ρατσιστής - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Τραμπ: Δεν είμαι ρατσιστής

«Δεν είναι ρατσιστής» υποστήριξε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσαν δημοσιεύματα για τον υβριστικό χαρακτηρισμό που φέρεται να χρησιμοποίησε για τους μετανάστες από χώρες όπως η Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ ή τα κράτη της Αφρικής.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο στη Φλόριντα εάν είναι ρατσιστής, μετά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι χαρακτήρισε «χώρες απόπατους» κράτη της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής σε μια συνάντηση με κοινοβουλευτικούς κεκλεισμένων των θυρών στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: «Όχι. Δεν είμαι ρατσιστής. Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος από τον οποίο θα πάρετε ποτέ συνέντευξη».

Υπογράμμισε παράλληλα πως έχει «την ετοιμότητα, τη βούληση και την ικανότητα» να κλείσει μια συμφωνία με το Κογκρέσο για να προστατευθούν οι «Ονειροπόλοι», οι νέοι μετανάστες που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά.
Το πρόγραμμα DACA μάλλον είναι «νεκρό»
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα DACA, το οποίο επιτρέπει σε 690.000 νέους μετανάστες να εργάζονται και να σπουδάζουν στη χώρα νόμιμα, είναι «πιθανόν νεκρό». «Το DACA είναι πιθανόν νεκρό επειδή οι Δημοκρατικοί δεν το θέλουν στ' αλήθεια, θέλουν μόνο να μιλάνε και να πάρουν χρήματα που ο στρατός μας έχει απελπιστικά ανάγκη», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του.


«Εγώ, ως πρόεδρος, θέλω να έρχονται στη χώρα μας άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ισχυροί και σπουδαίοι ξανά, οι άνθρωποι να έρχονται μέσω ενός συστήματος που θα βασίζεται στα προσόντα. Όχι άλλες λοταρίες. Πρώτα η Αμερική», συμπλήρωσε.