Τραγωδία στο Περού: 36 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Τραγωδία στο Περού: 36 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

Τραγωδία στο Περού: 36 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδραΣυγκρούστηκε με φορτηγό και κατέληξε σε βάθος 100 μέτρων - Μετέφερε 53 επιβάτες
Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στο Περού όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, εξετράπη από την πορεία του κι έπεσε σε μια απόκρημνη χαράδρα 100 μέτρων, πριν καταλήξει διαλυμένο σε μια παραλία, γνωστοποίησε η τροχαία.


Ένας προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 25 νεκρούς.

Έξι ώρες μετά το δυστύχημα, που σημειώθηκε στις 11:43 (τοπική ώρα· 18:43 ώρα Ελλάδας) στη λεγόμενη «στροφή του διαβόλου», 45 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας, κατά μήκος των ακτών στον Ειρηνικό Ωκεανό, είχαν «ανασυρθεί 30 πτώματα» κι απέμεναν τουλάχιστον «άλλα έξι μέσα στο λεωφορείο», δήλωσε στον Τύπο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ντίνο Εσκουντέρο, επικεφαλής της τροχαίας. 
Μόλις έξι επιβάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Οι τέσσερις είναι βαριά τραυματισμένοι.

Μέλη σωστικών συνεργείων, αρκετά από τα οποία χρειάστηκε να μεταφερθούν στον τόπο της τραγωδίας με ελικόπτερα ενώ άλλα κατέβηκαν την απόκρημνη χαράδρα με τη βοήθεια σχοινιών, συνέχιζαν τις έρευνες καθώς άρχιζε η παλίρροια.

Σύμφωνα με τις αρχές, αναμενόταν να φθάσει στο σημείο γερανός για να ανυψώσει το λεωφορείο, που κείτεται πεσμένο στη μία του πλευρά στην ακτή, μερικά μέτρα από τη θάλασσα, με τον θάλαμο των επιβατών παραμορφωμένο μετά τη σύγκρουση και την πτώση.

Στο λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο προς την πρωτεύουσα Λίμα από την πόλη Ουάτσο (κεντρικά), μεταδόθηκε νωρίτερα ότι επέβαιναν 55 επιβάτες και δύο οδηγοί.

«Είναι πολύ οδυνηρό για τη χώρα να υφίσταται ένα τόσο βαρύ δυστύχημα», ανέφερε μέσω Twitter ο πρόεδρος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του στις οικογένειες που πενθούν.

Ο δρόμος όπου έγινε το δυστύχημα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος, λόγω των απότομων στροφών του και της περιορισμένης ορατότητας σε σημεία πάνω από απόκρημνες πλαγιές. Τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά φορτηγά και λεωφορεία, με τα ΙΧ να χρησιμοποιούν την ασφαλέστερη Παναμερικανική Οδό.

Το 2016 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία στο Περού πάνω από 2.500 άνθρωποι, κατά τα επίσημα στοιχεία. Ο απολογισμός για το 2017 δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές.