Συρία: Ο στρατός «έσπασε» την πολιορκία βάσης κοντά στη Δαμασκό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Συρία: Ο στρατός «έσπασε» την πολιορκία βάσης κοντά στη Δαμασκό

Την πολιορκία μίας βάσης του στρατού που είχαν περικυκλώσει τζιχαντιστές και αντάρτες σε ένα προάστιο ανατολικά της Δαμασκού, έσπασε ο στρατός της Συρίας, σύμφωνα με το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την περασμένη Κυριακή αντάρτες που ανήκαν κυρίως στην ισλαμιστική οργάνωση Άχραρ αλ Σαμ κατέλαβαν τμήμα της βάσης της Διοίκησης Τεθωρακισμένων στην πόλη Χαράστα, στην Ανατολική Γούτα.

Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του συριακού στρατού, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσαν έφοδο για να σπάσουν την πολιορκία και να απελευθερώσουν περίπου 200 Σύρους στρατιωτικούς που είχαν παγιδευτεί σε ένα τμήμα της βάσης.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα κατάφεραν να διαπεράσουν τις γραμμές των ανταρτών και να μπουν στη βάση.

Οι αντάρτες είχαν κάνει έφοδο στη βάση τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να ανακουφίσουν την πίεση σε άλλες περιοχές στην Ανατολική Γούτα, η οποία πολιορκείται από τις δυνάμεις του συριακού στρατού από το 2013.

Τουλάχιστον 23 νεκροί στην έκρηξη στην Ιντλίμπ

Στο μεταξύ, μια έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή στην Ιντλίμπ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Συρίας, κοντά στο αρχηγείο μιας οργάνωσης τζιχαντιστών, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά άμαχοι, και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η φύση της επίθεσης δεν έχει αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, υπάρχουν αλληλοαντικρουόμενες πληροφορίες που κάνουν λόγο είτε για επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, είτε για μια επιδρομή τηλεκατευθυνόμενου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους.