Στο Τάε Κβον Ντο η Διεθνής εκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα [εικόνες] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Στο Τάε Κβον Ντο η Διεθνής εκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα [εικόνες]

Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΤις πύλες της άνοιξε την Παρασκευή, η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα.Η Athens Cannabis Expo 2018 πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβο Ντο.
 Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, μέχρι και σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου, να πληροφορηθεί για τα τελευταία επιτεύγματα, όσον αφορά στην ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.
Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης.
Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».
Ο ίδιος τόνισε ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας». Αναφερόμενος στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.
Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα, υπογραμμίζοντας πως η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια».
Τέλος, η εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την κάνναβη, Ελένη Μπέλλου, υπογράμμισε ότι «σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης, με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει» και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει λοιπόν η ώρα να πάψουμε να διασπείρουμε τον ηθικό πανικό και να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης».
Η κ. Μπέλλου δήλωσε ακόμη ότι «η κάνναβη είναι το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου» και συμπληρώνει πως χάρη στην εκστρατεία ενός μεγάλου κινήματος ανθρώπων, αλλά και την πρόσφατη πολιτική βούληση, η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη γίνονται πλέον νόμιμες και στη χώρα μας και οι όποιες παρεξηγήσεις λύνονται», κάτι που σύμφωνα με την ίδια «πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τους ασθενείς που αποκτούν πρόσβαση στη θεραπεία τους, αλλά και για μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνους τους επιχειρηματίες που τολμούν και νικούν».
Παρών και ο Γ. Παπανδρέου
Στην έκθεση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της νομιμοποίησης της ιατρικής κάναβης.
«Η αναμόρφωση του τοπίου γύρω από τα ναρκωτικά έχει αργήσει πολλές δεκαετίες. Το παράδειγμα της ιατρικής κάνναβης, είναι σημαντικό» δήλωσε. 
Οπως εξήγησε ο Γ. Παπανδρέου «Προκειμένου να ικανοποιηθεί ένα ταμπού γύρω από τη χρήση της, έχουμε:
  • κυκλώματα παράνομης καλλιέργειας και εμπορίας από τη μία, με ανεξέλεγκτο προϊόν, ως προς την πιστοποίησή του και
  • τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας, του λιμενικού, του σωφρονιστικού συστήματος και άλλων φορέων από την άλλη, να αφιερώνονται στην καταστολή.
Όλο αυτό, είναι ένα πολύ δαπανηρό και ακριβό σπιράλ αρνητικών που μπορεί να λυθεί μέσα από τη νομιμοποίηση, την πιστοποίηση και τη νόμιμη καλλιέργεια και διάθεση της ιατρικής κάνναβης, με ευεργετικά αποτελέσματα, τόσο για όσους τη χρειάζονται, αλλά και για τους νόμιμους καλλιεργητές, τους γεωργούς και φυσικά την οικονομία και τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή φαρμακευτική αγορά.
Είναι αυτονόητο να στηρίζω σήμερα τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς αυτή την κατεύθυνση και στη χώρα μας, όπως κάνω σε διεθνές επίπεδο, μέσα από τη Διεθνή Επιτροπή για τα Ναρκωτικά (GCDP) και τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η αντίληψη για την ιατρική κάνναβη όπως και την αντιμετώπιση του ζητήματος της αποποινικοποίησης της χρήσης αλλάζει παγκοσμίως και η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός.
Μακάρι αυτή η προσπάθεια να μην μείνει εδώ, αλλά να οδηγήσει σε όποιες άλλες αλλαγές απαιτούνται και σε ό,τι αφορά τις άλλες κατηγορίες ναρκωτικών ουσιών, όπως είναι τα οπιούχα, που είναι μία ραγδαία αυξανόμενη μάστιγα διεθνώς. Στόχος είναι να καταπολεμηθεί η εγκληματική δράση γύρω από τα ναρκωτικά και ο χορός δισεκατομμυρίων που συνδέεται με αυτήν, ενώ παράλληλα να υποστηριχθούν οι ασθενείς, όσοι είναι εξαρτημένοι και χρειάζονται την αρωγή μας, αντί της τιμωρίας.
Μία πραγματικά προοδευτική αλλαγή της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά μπορεί να μειώσει δραματικά το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος, με πολιτικές ανθρώπινες προς όσους χρειάζονται τη στήριξή μας.»
Φωτογραφίες: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ