Η Google διέγραψε 60 παιχνίδια από το Play Store, λόγω…πορνογραφίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Η Google διέγραψε 60 παιχνίδια από το Play Store, λόγω…πορνογραφίας

Η Google διέγραψε 60 παιχνίδια από το Play Store, λόγω…πορνογραφίαςΠερίπου 60 εφαρμογές αναγκάστηκε να διαγράψει η Google από το Play Store, αφότου η εταιρεία ασφαλείας Check Point ανακάλυψε κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εμφανίζει πορνογραφικές διαφημίσεις σε εφαρμογές παιχνιδιών, πολλές από τις οποίες απευθύνονται σε παιδιά.

Ορισμένες από τις εν λόγω εφαρμογές έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο λήψεις, όπως το Five Nights Survival Craft και το McQueen Car Racing Game, βασισμένο στον χαρακτήρα Disney Pixar από την ταινία Cars.

Η κακόβουλη εφαρμογή ονομάζεται Adult Swine και σύμφωνα με το Check Point εμφανίζει ακατάλληλες και πορνογραφικές διαφημίσεις, προσπαθεί να εξαπατήσει τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν ψεύτικες εφαρμογές ασφαλείας και προσπαθεί να κάνει τους χρήστες να εγγραφούν σε premium υπηρεσίες που χρεώνουν το λογαριασμό τους.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στους Financial Times: «Απομακρύναμε τις εφαρμογές από το Play, απενεργοποιήσαμε τους λογαριασμούς των δημιουργών τους και θα συνεχίσουμε να εμφανίζουμε προειδοποιήσεις σε οποιονδήποτε χρήστη τις έχει εγκαταστήσει. Εκτιμούμε το έργο της Check Point για τη διατήρηση της ασφάλειας των χρηστών».

Όταν ο «ιός» έχει εγκατασταθεί σε ένα τηλέφωνο, περιμένει μέχρι ο χρήστης να ξεκλειδώσει τη συσκευή για να ξεκινήσει την κακόβουλη δραστηριότητα. Χρήστες έχουν αφήσει σχόλια στο Google Play Store για κάποιες από τις εφαρμογές. «Μην το εγκαταστήσετε για τα παιδιά σας. Ο γιος μου το άνοιξε και εμφανίστηκαν ένα σωρό εικόνες πορνογραφικού υλικού», γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης. Το Check Point σημειώνει επίσης ότι το εικονίδιο του λογισμικού μπορεί να «κρυφτεί» για να εμποδίσει πιθανή αφαίρεσή του.

Σημειώνεται ότι η Google διαθέτει μια λειτουργία ασφαλείας που ονομάζεται Google Play Protect, η οποία ελέγχει τις εφαρμογές κατά το κατέβασμα και πραγματοποιεί περιοδικές σαρώσεις της συσκευής για επιβλαβείς εφαρμογές. Σε δήλωση της Google στο The Verge, η εταιρεία επεσήμανε ότι διαθέτει επίσης μια «οικογενειακή» συλλογή στο Play Store, η οποία βοηθά τους γονείς να βρουν κατάλληλο περιεχόμενο ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους, καθώς και το Family Link, ένα πρόγραμμα ασφαλείας που διαχειρίζεται τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά. Η Google σημειώνει επίσης ότι ελέγχει με «χειροκίνητο» τρόπο τις διαφημίσεις για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά θα έχουν μια ασφαλή εμπειρία. Οι εφαρμογές που επηρεάζονται δεν είναι μέρος του παραπάνω  οικογενειακού προγράμματος. Πηγή: reporter.gr