Δανία: Κατηγορίες σε βάρος 1.004 νέων για βίντεο με σεξ μεταξύ ανηλίκων στο Facebook - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δανία: Κατηγορίες σε βάρος 1.004 νέων για βίντεο με σεξ μεταξύ ανηλίκων στο Facebook

Κατηγορίες σε βάρος άνω των 1.004 ατόμων νεαρής ηλικίας απαγγέλθηκαν από την αστυνομία της Δανίας για διακίνηση παράνομου υλικού σεξουαλικού περιεχομένου.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, κατηγορούνται πως χρησιμοποίησαν το Messenger του Facebook για να κυκλοφορήσουν βίντεο όπου φαίνονται δύο άτομα ηλικίας 15 ετών να κάνουν σεξ. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό θα μπορούσε να εντάσσεται στην κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, καθώς τα άτομα που απεικονίζονται είναι κάτω των 18.
Το Facebook ενημέρωσε σχετικά τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία της Δανίας. Το αποτέλεσμα ήταν σε όλη τη χώρα 1.004 άτομα νεαρής ηλικίας να κατηγορούνται για την κυκλοφορία του υλικού μέσω της εν λόγω εφαρμογής το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους.
Κάποιοι από τους υπόπτους είναι άνω των 18, και κλήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα για ανάκριση. Όσοι ήταν κάτω των 18 ενημερώθηκαν μέσω των γονιών τους.
Στέλεχος της αστυνομίας της χώρας είπε πως οι κατηγορίες αυτές αποτελούν προειδοποίηση προς τους νέους να μην διαμοιράζονται ποτέ βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Όσον αφορά στις ποινές με τις οποίες κινδυνεύουν αυτοί θα βρεθούν ένοχοι, ποικίλλουν- από φυλάκιση 20 ημερών μέχρι εγγραφή για 10 χρόνια σε μητρώο με άτομα που έχουν προβεί σε αδικήματα τα οποία σχετίζονται με παιδική πορνογραφία κ.α. huffingtonpost.gr