«Επιδημία» αυτοκτονιών στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ - Τι σκοτώνει τους φοιτητές; - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

«Επιδημία» αυτοκτονιών στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ - Τι σκοτώνει τους φοιτητές;

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στις Αρχές στο Μπρίστολ η «επιδημία» αυτοκτονιών που έχει στερήσει τη ζωή σε οχτώ φοιτητές στο διάσημο πανεπιστήμιο της πόλης τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ο τελευταίος φοιτητής που έβαλε τέλος στη ζωή του ήταν ο τριτοετής Justin Cheng από τον Καναδά, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου.

«Με λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο Justin Cheng, ένας χαρισματικός φοιτητής απο τον Καναδά στο τρίτο έτος των σπουδών του, είναι νεκρός. Η αστυνομία μας είπε ότι πιστεύει πως έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Οι συνθήκες θανάτου του δεν ήταν ύποπτες και η νεκροψία θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω. Εκφράζουμε τη λύπη και τη συμπαράστασή μας στους συγγενείς και φίλους του Justin» ανέφερε η ανακοίνωση της πρυτανείας της Σχολής όπου φοιτούσε ο άτυχος σπουδαστής.

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για μια «άνευ προηγουμένου άυξηση στα προβλήματα ψυχικής υγείας» που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην πόλη και παρέχεται η δέσμευση ότι οι Αρχές του πανεπιστημίου μαζί με το προσωπικό θα καταβάλλουν προσπάθειες για τη βελτίωση των υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης για τους φοιτητές των Σχολών στο Μπρίστολ.

Οκτώ αυτοκτονίες σε 18 μήνες

Η ανησυχία των ακαδημαϊκών και αστυνομικών Αρχών είναι εύλογη, αφού τουλάχιστον οκτώ άτομα από την κοινότητα των φοιτητών πιστεύεται ότι έβαλαν τέλος στη ζωή τους μέσα στους τελευταίους 18 μήνες.

Οι αυτόχειρες περιλαμβάνουν τέσσερις πρωτοετείς: τον Daniel Green, μόλις 18 ετών, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του τον Οκτώβριο του 2016, την 19χρονη φοιτήτρια Φιλοσοφίας Miranda Williams, που αυτοκτόνησε με χάπια, τον Kim Long που πέθανε από ασφυξία που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του και τον 19χρονο Sam Symons. 

Την προαναφερόμενη χρονική περίοδο αυτοκτόνησαν επίσης η τελειόφοιτη Lara Nosiru, που σπούδαζε νευροεπιστήμη, η τριτοετής Elsa Scaburri,  και ο δευτεροετής James Thomson, που κρεμάστηκε στον κοιτώνα του.

Οι έρευνες έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι οι αυτοκτονίες δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ωστόσο το «κύμα» αυτοκτονιών έχει οδηγήσει στην επείγουσα αναθεώρηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του πανεπιστημίου, που πρόσφατα ενισχύθηκε με κονδύλι 1 εκατομμυρίου λιρών, μέρος του οποίου θα διατεθεί στην πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων και ψυχολόγων.

Πηγή: protothema