Βρετανία: Πρόστιμο από ιερέα στις νύφες που αργούν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Βρετανία: Πρόστιμο από ιερέα στις νύφες που αργούν

Την απόφαση να επιβάλει πρόστιμο 100 λιρών (περίπου 110 ευρώ) στις νύφες που αργούν πέραν των 20 λεπτών, έλαβε ένας ιερέας σε εκκλησία του Μπέρστεντ, στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Το ποσό θα συμπεριλαμβάνεται εξαρχής στο συνολικό κόστος της γαμήλιας τελετής, ωστόσο ο ιερέας Τζον Κόρμπιν αποφάσισε πως θα το επιστρέφει το μόνο στα ζευγάρια που δεν θα καθυστερούν, σύμφωνα με το δίκτυο SkyNews και την εφημερίδα Telegraph.

Αν ωστόσο τα ζευγάρια καθυστερήσουν περισσότερο από 20 λεπτά, το ποσό αυτό θα μοιράζεται στους εθελοντές της εκκλησίας, ανάμεσα στους οποίους είναι εκείνοι που φροντίζουν για τον στολισμό του ναού, αλλά και τα μέλη της χορωδίας.

Σύμφωνα με τον ιερέα, εφόσον η καθυστέρηση είναι αναπόφευκτη -αν για παράδειγμα το ζεύγος κολλήσει σε μποτιλιάρισμα στην περιοχή-, τότε θα είναι πιο ελαστικός.

«Δεν το αποκαλώ πρόστιμο, αλλά εάν θέλει κάποιος να κλείσει τον χώρο για μία ώρα ή για δύο ώρες, το ποσό που θα πληρώσει είναι διαφορετικό», εξήγησε ο 58χρονος ιερέας και στάθηκε στην ανάγκη να υπάρχει σεβασμός στον χρόνο που αφιερώνουν οι εθελοντές.

Ο ίδιος εξήγησε ότι συνέλαβε τη συγκεκριμένη ιδέα κατά την επίσκεψή του σε εκκλησία στην Ουγκάντα, όπου οι γαμήλιες τελετές λάμβαναν χώρα η μία μετά την άλλη, με τα ζευγάρια να είναι αναγκασμένα να μην καθυστερήσουν.