Πολεμικά πλοία εκατοντάδων ετών εντοπίστηκαν στο πάτο της θάλασσας στο Γιουκατάν! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Πολεμικά πλοία εκατοντάδων ετών εντοπίστηκαν στο πάτο της θάλασσας στο Γιουκατάν!

Δύτες ανακάλυψαν τα απομεινάρια δύο πολεμικών πλοίων, ενός βρετανικού και ενός ολλανδικού που βρίσκονταν στον βυθό της θάλασσας για αιώνες κοντά στο γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο το Γιουκατάν.

Τα απομεινάρια αυτών των δύο πλοίων είναι λίγα μόνο αυτά τα ευρήματα των αρχαιολόγων και περιλαμβάνουν επίσης και τα απομεινάρια ενός φάρου. 

Ανακαλύφθηκαν επίσης από την ακτή της μικρής παραθαλάσσιας πόλης Sisal (Σισάλ) στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού κάποια τεράστια κανόνια, τα οποία εικάζεται ότι θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί από το ολλανδικό πολεμικό πλοίο του 18ου αιώνα. Το βρετανικό πλοίο χρονολογείται από το 19ο αιώνα. 
Εκατοντάδες χρόνια πριν το Σισάλ ήταν ένα πολυσύχναστο λιμάνι με τους ειδικούς να πιστεύουν ότι τα κανόνια τα οποία μπορεί να ζύγιζαν πάνω από 300 τόνους, να ρίχτηκαν στη θάλασσα από το πλήρωμα του πλοίου στην προσπάθεια τους να μην βουλιάξει το πλοίο. 
Το βρετανικό πλοίο ήταν ένα ατμόπλοιο και πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 1807 και του 1870.
Eίναι πολύ πιθανό να έχει κατασκευαστεί από τη Royal Mail Steam Packet Company.

Εντυπωσιακό βίντεο από το βυθό της θάλασσας: