Αστείες δικαιολογίες από υπουργούς για την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Αστείες δικαιολογίες από υπουργούς για την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

Αστείες είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για τις δικαιολογίες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό.

Τόσο ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις όσο και ο έτερος υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης ξεπέρασαν το οικονομικό θέμα που προέβαλλε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο μεν πρώτος είπε ότι οι μαθητές πηγαίνουν σχολικές εκδρομές για να πηγαίνουν στα μπορντέλα, ο δεύτερος είπε ότι οι εκδρομές γίνονται μόνο για το ξενύχτι.

Ο Κώστας Ζουράρις θυμήθηκε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 την εμπειρία που είχε ο ίδιος σε μια εκδρομή το 1958.

«Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου. Όταν του ειπώθηκε ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια είπε: «δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά. Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν».

Επίσης είπε ότι «μπορείς να απαγορεύσεις την εκδρομή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται από το 1910 εν χρεωκοπία».

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι οι εκδρομές των μαθητών στο Εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν τα παιδιά. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά, εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο εσωτερικό οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ότι αυτές στο εξωτερικό».

Τι αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας

Οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό απαγορεύτηκαν επί της ουσίας με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Αυτό καθώς κατά τους ειδήμονες του υπουργείου αδικούνται οι μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που απαιτούνται.

Στη λογική λοιπόν ότι ορισμένοι μαθητές δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος για να ακολουθήσουν τους συμμαθητές στους σε μια εκδρομή στο εξωτερικό το υπουργείο αφαιρεί το δικαίωμα αυτό από όλους.

Ναι, είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, ωστόσο αυτό που φαίνεται ότι κανείς ειδήμων στο υπουργείο δεν σκέφτηκε είναι πως οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό αποτελούν για πολλούς μαθητές την μοναδική ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Αυτό καθώς είναι χιλιάδες οι οικογένειες που αδυνατούν να κάνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό, καθώς το κόστος για τέσσερα η πέντε άτομα είναι μεγάλο, αλλά έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα έξοδα για ένα παιδί.

Σκέφτηκε κανείς ειδήμων του υπουργείου Παιδείας ότι τα παιδιά αυτά χάνουν την ευκαιρία για αυτό το ταξίδι; Αυτό δεν αποτελεί επίσης αδικία;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Πηγή